VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
UZAVRELA ATMOSFERA

Opet je grmio sjever, gledatelja dvostruko više nego na svim ostalim stadionima, u loži Dalić, Bišćan...

Hajduk je igrao oslabljen, Biuk nije bio ni na klupi, vrlo vjerojatno ga neće biti ni protiv Tobola
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. srpanj 2021. 23:26

Hajduk je ponovno odlično popunio tribine. Odlično s obzirom na koronu. Jer, u četiri susreta 2. kola HNL-a na hrvatskim stadionima skupilo se 3.100 gledatelja, a na Poljudu više nego dvostruko (točno 9415). Utakmicu sa Tobolom gledao je 11.141 gledatelj s poljudskih tribina, što je bio najmasovniji događaj u Hrvatskoj od pojave koronavirusa.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Osijek je tri dana kasnije došlo pogledati nešto manje navijača, ali još uvijek dovoljno da posjet i na Hajdukovoj prvenstvenoj utakmici bude uvjerljivo najveći ovoga vikenda u HNL-u. Podrška s tribina osjetila se od prvog sučeva zvižduka, a Bijeli su svoj dio posla pred početak utakmice napravili odlaskom pred sjevernu tribinu. Pozdravili su najglasnije, podigli cijeli stadion na noge i utakmica je mogla krenuti.

Nakon devet mjeseci praznog Poljuda, u samo tri dana dvaput je splitski stadion ponovno došao u epicentar zbivanja. Opet je grmio poljudski sjever, čuo se bubanj, ponovno je odjekivala pjesma. Užitak je vratiti se u normalu, osjetiti da Split opet živi s nogometom na poljudskim tribinama. U loži je bilo poznatih lica, a utakmicu su zajedno gledali Zlatko Dalić, Igor Bišćan i Stipe Pletikosa.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Biuk ni na klupi, niti u Europi!

Josip Elez dobio je odmor za susret s Osijekom, a umjesto njega u momčad je na stoperskoj poziciji ušao Mario Vušković. Elez nije bio u zapisniku, gdje su pričuve za stoperska mjesta bili Dimitrov i Dellova.

Zanimljivo je da se među 20 igrača nije našao ni 18-godišnji Stipe Biuk. U dvoboju s Tobolom Biuk je ostao na klupi uslijed ozljede zadnje lože, ali potom je trener Gustafsson uoči susreta s Osijekom objasnio da je ostala "još mala ozljeda".

Međutim, Biuk je preskočio i Osijek, a po svemu sudeći neće putovati niti u srijedu u Kostanaj. U utorak će se znati konačna odluka, ali zasad se čini izvjesnim da će Biuk još sačekati na europsku premijeru, tim više što hajdukovci imaju dobar rezultat i veliku širinu konkurencije u napadu, čak i kada nema Kačaniklića.

Makar do utakmica 3. pretkola početkom kolovoza sačekat će Biuk na europsku premijeru. Šteta za talentiranog U-21 reprezentativca, koji je bio hit proljeća u prošlosezonskom HNL-u.

Linker
26. travanj 2024 00:44