LISA GUGLIELMI Dppi Via Afp
SINIŠA MIHAJLOVIĆ

Opet protiv opakog neprijatelja: ‘Ova bolest je jako hrabra kad se vratila suočiti s nekim poput mene‘

Trener Bologne opet mora u bolnicu, ali tvrdi da je izrazito odlučan opet se vratiti kao pobjednik
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. ožujak 2022. 16:56

Trener talijanskog nogometnog prvoligaša Bologne Siniša Mihajlović doznao je 2019. da boluje od akutne leukemije, a sad su se pojavile naznake da mu se opaka bolest vratila.

Zbog toga bivši srpski reprezentativac ponovno mora u bolnicu, a na izvanrednoj konferenciji za novinare izrazio je uvjerenje da ovaj put od početka zna što mu je činiti.

- Kao i uvijek, igram otvoreno. Posljednjih godina radim detaljne pretrage poslije bolesti, ali nakon posljednjih su se nažalost pojavili alarmi da postoji rizik od povratka bolesti. Stoga ću početkom sljedećeg tjedna biti hospitaliziran. Za razliku od prvi put, sad znam što trebam raditi – izjavio je Mihajlović.

Nada se da će u pitanju biti kratko izbivanje, no izvjesno je da će morati preskočiti barem neke utakmice.

- Ovaj put, da upotrijebim nogometni izraz, neću uklizati u protivnika, ali ću igrati unaprijed. Ova bolest je jako hrabra kad se vratila suočiti s protivnikom poput mene. Ovo je moj životni put. Ponekad naiđete na iznenadne rupe, možete pasti, ali morate smoći snage ustati.

Prvi put se bolest Mihajloviću pojavila dan prije početka priprema 2019. godine, liječnici su tada utvrdili da boluje od akutne leukemije. Podvrgnuo se kemoterapijama u tri ciklusa, potom mu je presađena koštana srž i činilo se da se njegovo zdravstveno stanje popravlja.

Od različitih oblika leukemije u svijetu godišnje oboli oko 13 osoba na 100.000 stanovnika.

Linker
02. svibanj 2024 21:50