KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp
BLIŽI SE KRAJ

Oprašta se argentinska legenda: ‘To je moj zadnji turnir, a najveća želja bila mi je igrati s Messijem‘

Copa America održat će se u SAD-u od lipnja do srpnja 2024., branitelji naslova su baš Argentinci
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2023. 16:15

Reprezentacija Argentine uskoro će ostati bez jednog od najvećih igrača koji su ikad nosili nacionalni dres. Naime, 35-godišnji Angel Di Maria objavio je kraj reprezentativne karijere.

- Copa America bit će moj posljednji turnir - rekao je svjetski prvak s Gauchosima za argentinske dnevne novine Olé. Spomenuto natjecanje održat će se u SAD-u od lipnja do srpnja 2024.

Argentinci su branitelji naslova, Copu su osvojili 2021. pobjedom 1:0 u finalu protiv najvećeg rivala Brazila. Strijelac za trijumf bio je upravo - Di Maria.

image
AYMAN AREF Nurphoto Via Afp

Legendarni krilni napadač debitirao je za nacionalnu vrstu 2008., a prije toga prošao je sve omladinske selekcije. Do sada je upisao 134 nastupa i postigao 29 golova. Vrhunac njegove karijere svakako je osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru 2022, piše Bild.

No, Di Maria još ne razmišlja o prekidu klupske karijere. Želi nastaviti igrati premda još uvijek nije do kraja jasno u kojemu će se klubu skrasiti.

Ljetos mu je istekao ugovor s torinskim Juventusom i nije ga produžio. Stoga je preselio u svoj bivši klub Benficu iz Lisabona i potpisao jednogodišnji ugovor - s opcijom produljenja. Još uvijek je nejasno hoće li to biti njegov posljednji klub ili će tražiti drugu sredinu u kojoj bi priveo kraju svoju veličanstvenu karijeru.

Hoće li se na ljeto vratiti u domovinu?

Di Maria je prve korake napravio u argentinskom Rosario Centralu, da bi u Europu preselio 2007. Njegova je prva stanica bila Benfica. Bila je to odskočna daska za velikane poput Manchester Uniteda, Real Madrida, Paris Saint-Germaina i naposljetku Juventusa nakon kojega je zatvorio krug povratkom u Lisabon.

image

Angel Di Maria i Leo Messi

Juan Mabromata/afp/profimedia

Di Maria je komentirao mogućnost povratka u matični Rosario:

- Ta mi je ideja nekako uvijek bila u glavi. Uvijek sam govorio da bih se vratio ako me zdravlje posluži. Još uvijek sam u najboljim godinama.

2024. godine rastat će se od Lionela Messija i društva. Di Mariji se 2021. ostvario dugoočekivani san. Messi je prešao u PSG i postao Di Marijin suigrač:

- Jedino što sam želio bilo je igrati s njim u klubu - objasnio je. Kad je godinu dana kasnije prelazio u Juventus, zagrlio je Messija i rekao:

- Jedina stvar na kojoj sam zahvalan jest što sam mogao igrati u klubu s tobom, što sam te mogao vidjeti svaki dan.

A tko zna, možda će se obojica sljedeće godine oprostiti od međunarodne pozornice zajedničkim trijumfom u Copi...

Linker
22. travanj 2024 01:33