Gabriele Maltinti/Getty Images
NASTAVAK PRIČE

OPTUŽBA ZA SILOVANJE POPRIMILA NOVI OBRIS! Odvjetnik Cristiana Ronalda priznao da je Portugalac s navodnom žrtvom sklopio sporazum o šutnji!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2018. 16:18

Odvjetnik Cristiana Ronalda Peter Christiansen potvrdio je sklapanje sporazuma o šutnji između portugalske zvijezde i Amerikanke Kathryn Mayorga koja ga je optužila za silovanje.

Unatoč tome, odvjetnički tim ponajboljeg igrača svijeta i dalje odbacuje sve optužbe za navodni zločin iz 2009. godine.

Podsjetimo, Amerikanka je za njemački tjednik Der Spiegel optužila napadača Juventusa da ju je 13. lipnja 2009. silovao u svom apartmanu u Las Vegasu. Ronaldo joj je iduće godine isplatio 375.000 dolara za šutnju, no osam godina kasnije odlučila ga je tužiti.

"Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali to ni u kom slučaju nije priznanje krivnje. To je napravio kako bi se spriječio pokušaj uništavanja njegovog ugleda stečenog teškim radom, sportskim sposobnostima i primjerenim ponašanjem. Nažalost, sada je uključen u parnicu koja je vrlo česta u SAD-u", izjavio je Christiansen pa se osvrnuo i na dokumente koji ne idu u korist Portugalca:

"Ti dokumenti koji navodno sadrže njegove izjave su lažirani. Ukrali su ih hakeri, a zatim proslijedili medijima. Bitni dijelovi su promijenjeni ili potpuno izmišljeni."

Mayorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo na sveučilištu Nevada, je otkrila kako ju je za tužbu inspirirao pokret #MeToo protiv seksualnog nasilja.

Naglasimo kako u američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje, a ako se dokaže kako je Portugalac silovao Amerikanu prijeti mu doživotni zatvor.

Linker
28. travanj 2024 16:08