GEORGI PALEYKOV Nurphoto Via Afp
SOL NA RANU

Osijek dotukao as koji uopće nije trebao zaigrati, Bugari likuju: ‘Pomeli smo ih u nezaboravnoj večeri!‘

‘Iznenadio sam se kada mi je rečeno da počinjem utakmicu, ali sudbina mi se nasmiješila‘.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. kolovoz 2021. 15:49

Bugarski mediji u superlativima pišu o rapsodiji CSKA koji je, kažu, "pomeo Osijek u nezaboravnoj europskoj večeri". Trener bugarske momčadi Stojčo Mladenov je ipak bio nezadovoljan, svjestan je kako je njegova momčad mogla uzeti puno više, možda već i u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaza u doigravanje kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

- Velika pobjeda, ali ova momčad može igrati puno bolje. Primili smo dva smiješna gola, niotkuda - kazao je Mladenov.

Nezadovoljan je bio i fizičkom spremom svoje momčadi što stavlja "na dušu" svome prethodniku Ljubosavu Penevu kojeg je naslijedio na klupi prije desetak dana.

- U drugom smo poluvremenu izgubili svježinu i prepustili inicijativu protivniku. Bili smo kompaktni 60-70 minuta, ali to je samo dio vremena igre. Utakmica se igra 90, 95, 120 minuta... U ovoj fazi očito još nismo fizički spremni. Sve dok smo bili svježi, stvari su išle dobro po nas. Ključna je bila timska igra - tražili smo kratka dodavanja i brzu transformaciju. Moramo dodatno poboljšati svoju agresivnost i brzinu - nalazio je Mladenov loše strane u velikoj pobjedi.

Uživao je trener CSKA u trijumfu, navijači su ga u velikom broju čekali ispred stadiona, a on nije odbio niti jednu molbu za fotografiranjem dok ga je momčad čekala u klupskom autobusu.

Razliku na terenu radio je igrač koji nije bio ni predviđen istrčati protiv Osijeka, barem ne od prve minute. Bugarski reprezentativac Georgi Jomov je među startere upao nakon što se za utakmicu najavljeni Bai ozlijedio na zagrijavanju, a onda je asistirao za treći, pa zabio četvrti gol svoje momčadi.

- Iznenadio sam se kada mi je rečeno da počinjem utakmicu, ali sudbina mi se nasmiješila i ispalo je dobro. Na djelo smo sproveli svaku ideju trenera Mladenova i pokazali smo koliko smo zapravo jaka momčad. Na uzvratu u Hrvatskoj neće biti baš gostoljubivo, ali ako budemo jedinstveni ovakvi kakvi smo bili u prvoj utakmici onda se nemamo zbog čega brinuti - poručio je Jomov.

Linker
04. svibanj 2024 01:00