DAMIR KRAJAC/CROPIX
PRVI MEĐU OSAM

Osijek izborio četvrtfinale Kupa, Bjelica zadovoljan visokom pobjedom: ‘Vratili smo neke igrače u život‘

‘Zaslužena pobjeda protiv kvalitetnog protivnika, dobrim trenerom i organiziranom momčadi...‘
Piše: Vitomir ŠtubanObjavljeno: 14. studeni 2020. 18:51

U povijesnoj utakmici Kurilovca, u osmini finala Hrvatskog kupa, njegovi igrači bili su dostojan protivnik Osijeka, jedne od najboljih momčadi Hrvatske. Možemo reći da je utakmica bila jednosmjerna, Osječani su bili ti koji su diktirali tempo te imali većinu posjeda lopte i na kraju slavili s 0:4. No ipak strpljivi i kvalitetniji gosti su tek pred kraj prvog poluvremena uspjeli probiti bedem od dva obrambena bloka pred golom domaćih.


Već u 6. minuti iskušenje domaćih. Lopa se oslobodio nekoliko igrača pucao u vrata gdje mu Debijađi brani udarac. U 10. minuti zaprijetili su domaći preko Tominca koji je pucao tik uz vrata. U 25. minuti pred vrata je ubacio Bočkaj što je popratio Mierez, ali glavom nije pogodio u mrežu. Nakon podosta vremena jedna kontra koju je povukao domaći bek Čurek, izgledalo je opasno, ali u zadnji čas stoper Škorić prekinuo je napad.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Mierezove prilike

Osijek je poveo u 38. minuti. Malo s lijeve strane pred vrata je ubacio Pilj za Bočkaja koji ispred Debijađija glavom loptu sprema u mrežu. Do kraja poluvremena mogli su gosti do pogotka, Pilj je opet lijepo ubacio u peterac, a Mierezov udarac glavom Debijađi brani.


U ranoj fazi drugog poluvremena Osijek podebljava vodstvo. Ovaj puta uloge su zamijenjene, strijelac prvog gola Bočkaj asistira s desne strane na drugu vratnicu za ostavljenog Pilja, koji iz blizine ne griješi.


Spomenimo još jednu od malobrojnih šansi domaćih iz 58. minute. Spudić puca nisko u lijevi kut vratara Ježine koji nema većih problema pri obrani. U 66. minuti ubacio je Bočkaj iz prekida za Miereza kojemu udarac iz blizine Debijađi brani. Osijek u 75. povećava na tri razlike, jedan dugi napad u šesnaestercu domaćih završava asistencijom Miereza za Pilja koji se po drugi puta upisuje u strijelce.

U rezultatsku završnicu utakmicu odvodi Lopa poput Bočkaja; slobodnjak s 18 metara vrhunski niskom loptom uza živi zid pogađa u lijevi kut Debijađija.

Nenad Bjelica bio je zadovoljan pristupom svoje momčadi protiv daleko slabijeg protivnika.


"Zaslužena pobjeda protiv kvalitetnog protivnika, dobrim trenerom i organiziranom momčadi koja je na razini druge lige. Mi smo apsolutno ozbiljno ušli u utakmicu od početka do kraja. Vratili smo neke igrače “u život” nakon gubljenja ritma utakmica tako da mogu biti zadovoljan rezultatom. Na kraju svi smo utakmicu završili zdravo, a to je i najvažnije".


"Bili smo svjesni snage protivnika, dobili smo najtežeg od svih prvoligaša. Ovaj Osijek ide 300 posto. Bili smo sasvim dobri, pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom smo se morali otvoriti, Osijek je to iskoristio. Ovo je bila velika škola za nas, posebno mlađe igrače, gdje su uvidjeli da se i svaka najmanja greška plaća,", rekao je trener Kurilovca Perica Vidak.

Osmina finala Hrvatskog kupa

14. XI. Kurilovec - Osijek 0:4
6. XII. Oriolik - Rudar Labin
15. XII. Zagreb - Hajduk
16. XII. Varaždin - Rijeka
16. XII. Rudeš - Dinamo
16. XII. Gorica - Lokomotiva
16. XII. GOŠK - S. Belupo
16. XII. Šibenik - Istra 1961

Linker
20. travanj 2024 12:46