VLADO KOS/CROPIX Cropix
POBJEDE LOKOSA, SLAVENA...

Osijek lako slavio u ‘generalki‘ za novu sezonu protiv srpskog prvoligaša! Mierez prvo ime susreta

Nogometaši Osijeka u posljednjoj su pripremnoj utakmici pobijedili TSC iz Bačke Topole sa 3-0
Piše: Darko RužićObjavljeno: 10. srpanj 2021. 20:12

Osijek - TSC 3:0 (Mierez 52', Bohar 57, Mance 90)

Osijek - Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 500.

Sudac: Andrej Burilo. Pomoćnici: Babić i Kurtović. Četvrti sudac: Vučemilović.

Osijek 4 - 3 - 3: Ivušić - Miloš (od 81. Grgić), Lončar (od 75. Bralić), Čeberko, Jurčević (od 75. Bočkaj) - Žaper (od 81. Barišić), Pilj (od 65. Nejašmić), Jugović (od 65. Hiroš) - Gržan (od 75. Ndockyt), Mierez (od 65. Mance), Bohar (od 81. Topčagić).

Trener: Nenad Bjelica.

TSC 3 - 4 - 1 - 2: Filipović - Babić, Antonić, Čalušić (od 78. Damjanović) - Tomašević (od 46. Stanojev), Banjac (od 71. Santrač), Đakovac (od 71. Miličević), Lukić (od 60. Vukić) - Zec - Stanojlović, Petrović (od 60. Krsmanović).

Trener: Mladen Krstajić.


Večeras su Bijelo-plavi odigrali svoju posljednju pripremnu utakmicu a protivnik im je bio u prošlom prvenstvu Srbije petoplasirana momčad TSC iz Bačke Topole. Radi se i o klubu koji je kao i Osijek pod patronom istih mađarskih suvlasnika.

Trener Osijeka Nenad Bjelica nije bio u mogućnosti koristiti sve igrače koje ima u kadru, jer Škoriću i Kleinheisleru je dopustio duži odmor budući da su ovog ljeta imali puno obveza u svojim reprezentacijama, Hrvatske i Mađarske, a zbog ozljede ni Brazilca Silvu.

Od novih igrača koji su došli među Bijelo-plave u ovom prijelaznom roku samo je Gržan bio jučer u početnoj postavi. Hiroš, Bralić i Nejašmić su ostali na klupi za pričuve. Međutim, imao je Osijek jaku udarnu postavu koja je zaigrala s puno angažmana, ritma i nametnula se kao premoćnija od početka igre. Iako, prvu su, sasvim dobru prigodu imali gosti kada je Đakovac u 15. minuti pucao nisko ka lijevom kutu, ali i promašio vrata. Bijelo-plavi su bili u stalnom pritisku ka obrani TSC-a, ali do situacije iz koje bi ozbiljno zaprijetili gostujućem vrataru nisu uspjeli doći.

Ostavio je Bjelica i početkom nastavka u igri momčad s kojom je počeo generalku, a u 52. minuti ona je došla u vodstvo. Vratar Filipović je pritisnut Mierezom pogriješio u ispucavanju. Do lopte je zatim došao Bohar i odmah je proslijedio do Miereza koji je iz blizini zatresao mrežu. A taj je trenutak dodatno rastrčao i razigrao Osječane koji su ubrzo povećali svoje vodstvo. Žaper je poslužio Bohara u 57. minuti a ovaj projurio kraj protivničkih stopera pa s dvanaest metara s lijeve strane nogom pogodio suprotni donji kut. Konačnih 3:0 postavio je u samoj završnici Mance.

Poslije svega dva su zaključka, Osijek je spreman za početak prvenstva a prvo ime utakmice bio je sjajni Argentinac Ramon Mierez.


Pobjede Lokomotive, Dragovoljca i Slaven Belupa, poraz Šibenika

Nogometaši Lokomotive u posljednjoj su pripremnoj utakmici pred početak nove sezone na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladali bosanskohercegovačkog prvoligaša Tuzla City sa 2-1 (1-1).

Oba gola za Lokomotivu postigao je Mateo Marić (37, 57), dok je strijelac za Tuzla City bio Mešinović (28).

Lokomotiva će novo prvenstvo otvoriti sljedeće subote domaćom utakmicom protiv Hajduka.

I novi hrvatski nogometni prvoligaš Hrvatski dragovoljac u posljednjoj je pripremnoj utakmici pred početak sezone na svom terenu u Sigetu svladao drugoligaša Kustošiju sa 4:0.

Dvostruki strijelac bio je Karoglan, a po jedan pogodak su dodali Skorup i Teklić.

Hrvatski dragovoljac će povratničku sezonu u Prvoj HNL započeti gostovanjem kod Istre 1961 sljedeće nedjelje.


Dvije pobjede Slavena Belupa protiv slovenskih klubova

Nogometaši Slavena Belupa u subotu su odigrali dvije pripremne utakmice pred početak nove sezone te ostvarili dvije pobjede protiv slovenskih prvoligaša Nafte i Aluminija.

U jutarnjem dijelu programa Slaven Belupo je svladao Naftu sa 5-3 (2-2), dok je poslijepodne nadigrao Aluminij sa 3-1 (2-1).

Dvostruki strijelac protiv Nafte bio je Zvonarek, a po jednom su mrežu gostiju zatresli Zirdum, Bogojević i Monjac, dok su pogotke za Naftu postigli Haljet, Oštrek i Vinko.

Za pobjedu protiv Aluminija uspješni su bili Tomić, Brković i Bosec, a strijelac za goste bio je Pečnik.

Slaven Belupo će u 1. kolu nove sezone Prve HNL u petak gostovati kod Dinama.

A nogometaši Šibenika izgubili su posljednju pripremnu utakmicu pred početak nove sezone Prve HNL, oni su u Sinju izgubili od novog bosanskohercegovačkog prvoligaša Posušja sa 0-2 (0-2).

Golove za Posušje postigli su Begić (25) i Serdarušić (30).

Šibenik će u 1. kolu sljedeće subote gostovati kod Osijeka.

Linker
04. svibanj 2024 22:11