Ante Erceg (prvi desno) zabio je protiv Kopra
 IVAN PERIC/CROPIX
PREOKRET U FINIŠU

Osijek u zadnjih 5 minuta primio dva gola od Slovenaca, Bjelica Ivanu Leki prodao standardnog prvotimca!

Osječanima je danas bolje išlo izvan nego na terenu. Okončan je posao na kojem će zaraditi milijune!
Piše: Darko RužićObjavljeno: 15. siječanj 2021. 16:49

Nakon velike dominacije protiv Kopra, ipak su u posljednjih pet minuta utakmice Osječani - poraženi. Prvo su posustali, a onda sasvim stali, pa na kraju još i dobro prošli u igri s protivnikom kojeg su nadigrali i imali potpunu dominaciju u većem dijelu utakmice.

Kako je i najavio, trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica je u pripremnoj utakmici s drugoplasiranom momčadi Slovenije u igru poslao svoj, uvjetno rečeno, drugi ili pričuvni sastav. One koje planira za početak prvenstva ostavio je bez minutaže jer će im je podariti u subotnjoj generalki s MOL Fehervarom. Iako, u ovoj su momčadi bili i neki inače njegovi stalni članovi udarne momčadi poput Silve, koji u prvoj utakmici nastavka HNL-a neće moći igrati zbog tri žuta kartona, kao i Josip Vuković. Koristio je pak razigranog Kleinheislera, a kapetansku je vrpcu dodijelio iskusnom Brazilcu Tomelinu Gutieriju.

Od početka igre Bijelo-plavi su silno agresivno visokim presingom pritisnuli Slovence i odveli utakmicu u jednosmjernu ulicu. Sve se odvijalo na polovici igrališta koja je pripadala u prvih 45 minuta Osijekovom protivniku. Međutim, izostale su one prave, zrele prigode pred vratima iskusnog čuvara mreže Kopra, nekoć istaknutom članu Osijeka i Rijeke, Ivana Vargića. Samo je jednom u prvom poluvremenu morao izvaditi loptu iz mreže, a tada je doista bio nemoćan. Mladi Robert Mišković je započeo akciju našeg prvoligaša, nastavio je najstariji njegov suigrač Dmitro Lopa, a preciznim udarcem u donji lijevi kut nemoćnog Vargića završio agilni Ante Erceg.

I drugo je poluvrijeme u svom početku bilo preslik događaja iz onog prvog. Ali, kako je igra odmicala, Osječani su sve više popuštali, a Žuto-plavi su se razmahivali. Međutim, nije bilo navještaja da će sve završiti kako je završilo. Do poravnanja rezultata Koper je stigao 85. minuti kada je Vršić ubacio, a lošu reakciju srca Osijekove obrane iskoristio je Krajinović i iz blizine svladao Barešića. Gol za pobjedu Kopra postigao je pak Vekić tri minute kasnije, kaznivši neshvatljivo loše postavljenu obranu Bijelo-plavih i pospremivši odbijanac u mrežu.

OSIJEK - KOPER 1:2

ROVINJ Igralište NK Rovinj. Bez gledatelja. Sudac: Igor Rajko. STRIJELCI: 1:0 - Erceg (32), 1:1 - Palčić (85), 1:2 - Vekić (87).

OSIJEK: Ježina (od 46. Barešić) - Silva, Gutieri, Barišić, Mekić (od 60. Lončar) - Vuković - Kleinheisler (od 60. Pilj), Lopa - Mišković, Beljo (od 60. Ljubić), Erceg (od 60. Grezda). TRENER: Nenad Bjelica.

KOPER: Vargić - Mišić, Rajčević, Cerovec, Viler - Jelić-Balta, Guberac, Knežević - Stevanović, Mildo, Mulahusejnović (još su igrali: Adam, Žužek, Vršić, Mitrendorfer, Jozinović, Bešir, Krajinović, Vošnjak, Palčić, Spinelli, Ahmetaj, Vekić). TRENER: Miran Srebrnič.

--------------------------------

Majstorović kod Leke, Osijeku možda i tri milijuna eura!

Nenad Bjelica ostaje bez standardnog stopera, Ante Majstorović definitivno odlazi u Kinu. Osječani su s kineskim Šangajem, na čijoj je klupi Ivan Leko, dogovorili sve detalje transfera, Majstorović se već pozdravio sa suigračima i idućih bi dana trebao i službeno postati igrač Šangaja, u čijem dresu su prošle sezone igrali, recimo, Brazilac Oscar te Austrijanac Marko Arnautović.

Zasad su oni još uvijek službeno igrači toga kluba (Hulk je otišao), vidjet ćemo hoće li napustiti Kinu sad kad su uvedena ograničenja godišnjih ugovora, no, u svakom slučaju, radi se o velikom klubu u kineskim okvirima i jednom od kandidata za naslov prvaka.

Financijski gabariti posla nisu zasad do kraja poznati, prema nekim informacijama Osijek bi trebao na ime odštete dobiti i više od dva, možda i do tri milijuna eura, dok će Majstorović godišnje zarađivati oko 700 tisuća eura.

Nema dvojbe, dobar je to posao za Osječane, premda, Majstorović će im nedostajati i Bjelici će sigurno trebati pojačanje u obrani. Od hrvatskih igrača u kineskoj Superligi su trenutačno Ivan Santini (Jiangsu) i Dejan Radonjić (Qingdao Huanghai). (Tomo Ničota)

Linker
22. travanj 2024 01:18