SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ŽELJNI DOKAZIVANJA

Osijekov vođa na terenu: ‘Razbili su nas, nešto se dogodilo što se nije smjelo dogoditi, ali živi smo‘

‘Zaostatak je dohvatljiv, ali moramo pokazati da smo u Sofiji imali loš dan‘, kaže Vatreni.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. kolovoz 2021. 14:47

Mile Škorić istrčat će u četvrtak navečer 296. put na travnjak u dresu Osijeka i tako postati igrač s drugim najvećim brojem nastupa za Bijelo-plave otkako je HNL-a. Nadmašit će za jednu utakmicu Damira Vuicu i na putu do rekorda preostao mu je još samo učinak Bakira Beširevića. Bit će to Škoriću i 113. puta da s kapetanskom vrpcom oko ruke prevodi svoju momčad koja pred sobom ima veliki izazov - dostići, a onda i prestići veliku prednost CSKA iz prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Poraz u Sofiji bio je bolan (2:4), ali opet ne toliko bolan koliko loša utakmica koju je Osijek odigrao protiv bugarske momčadi.

- Razbili su nas, stvarno jesu, bili su puno bolji. Živnuli smo nakon pobjede protiv Dragovoljca, zasjeli smo na čelo Prve HNL i sada čekamo uzvrat - prenosi Škorić atmosferu u svlačionici.

Možda na terenu Osijek nekad i ne izgleda najbolje, ali ovo je najbolji početak sezone Bijelo-plavih otkako je Prve HNL. Nikada ranije nakon četiri odigrana kola momčad iz Gradskog vrta nije imala deset osvojenih bodova. Možda i to posluži kao dodatan impuls pred uzvrat protiv bugarske momčadi.

- Dobro smo startali u HNL-u i šteta je da nismo pobijedili i Slaven Belupo, iako smo i u toj utakmici bili puno bolji.

Što se dogodilo u prvoj utakmici protiv CSKA prije tjedan dana nitko ne može suvislo objasniti. Svi se ipak slažu u tome kako je to bio Osijek kakvog dugo vremena nismo gledali...

- Nismo ni mi očekivali da ćemo tako odigrati. Kolektivno je to bilo jako loše, svi smo odigrali jako lošu utakmicu, a CSKA je to iskoristio i uzeo što mu je ponuđeno. Sve ono što nas krasi, ta kompaktnost i agresivnost kojom mi doslovno “mrcvarimo” protivnika, tom prigodom je izostala. Bili smo daleko, pojedinačno smo napadali, ispadali... a takve se stvari u Europi kažnjavaju. Bili su brži na svakoj poziciji, u svakom trenutku - nabraja kapetan Bijelo-plavih sve loše detalje iz sofijske večeri.

Neki su uzrok za Osijekove standarde loše utakmice nalazili u nedostatku većeg europskog iskustva, no Škorić se ne slaže s time.

- Više mi i nemamo toliko malo europskih utakmica u nogama. Nešto se dogodilo što nam se nije smjelo dogoditi, a zašto je to tako ne znam, a čak smo i dobro ušli u utakmicu. Svjesni smo svega, da smo odigrali jako loše.

U uzvratu je prvi imperativ pokazati kako CSKA nije toliko bolja momčad koliko je Osijek slabo odigrao utakmicu. Momčad je željna dokazati kako u Sofiji nije pokazala svoje pravo lice.

- Apsolutno, oni su samo iskoristili naš loš dan i iskusno uzeli što im je ponuđeno. Mi znamo da vrijedimo puno više, to smo do sada i dokazali puno puta. Svi jedva čekamo četvrtak da pokažemo kako smo puno bolja momčad nego što je to izgledalo u Sofiji - veli Škorić.

Ništa još nije izgubljeno za bijelo-plave. Dva gola minusa su itekako dohvatljiva. Preduvjet je, naravno, da Osijek na uzvratu odigra onako kako može.

- Zaostatak je još dohvatljiv, a mi smo i s lošom utakmicom u Sofiji ostali živi. Bit će težak posao, ali ako budemo onakvi kakvi znamo i možemo biti, onda ništa nije nemoguće.

Nenad Bjelica odmah u Sofiji je najavio vraćanje momčadi na tvorničke postavke.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Vidjelo se i na utakmici protiv Dragovoljca. Nije lako nakon malo burnijih dva-tri dana poslije onakvog poraza, još umorni i od utakmice i od puta doći i odraditi utakmicu dobro. Rezultat je na kraju bio napet, 2:1, ali bili smo puno bolji i trebali smo je završiti i s većom razlikom. Digli smo se malo nakon te pobjede i bit ćemo spremni za četvrtak.

I Škorić ima bitnu ulogu u podizanju momčadi, autoritet u svlačionici daje mu i kapetanska vrpca i iskustvo,

- Pokušavam biti vođa na terenu, potpora suigračima, biti sve što ide uz vrpcu. Svi smo odmah nakon prve utakmice protiv CSKA rekli da jedva čekamo uzvrat jer želimo isprati taj gorak okus.

Škorić, inače, s Osijekom ima pozitivan skor u europskim nastupima - do sada je zabilježio osam pobjeda, tri remija i šest poraza.

- Uskoro će mi i tristoti nastup za klub, a ova će mi utakmica biti jedna od najvažnijih. Svi ti rekordi dokaz su mi da dobro radim, da sam potreban svakom treneru...

U klubu se nadaju snažnoj potpori s tribina, a iz Gradskog vrta su navijače odlučili dodatno motivirati kratkim videom u kojem Mile Škorić ima glavnu ulogu. Kapetan je s travnjaka poručio: “Razlika između nemogućeg i mogućeg je u odlučnosti. u četvrtak mi treba tvoj glas s tribine”. Ne sumnja Škorić kako će ga i dobiti.

- Navijače privlači dobar rezultat, ali klub se voli i u pobjedi i u porazu. Vjerujem da će biti uz nas, da će nam biti podrška, a mi ćemo im se pokušati odužiti na terenu - zaključio je kapetan Bijelo-plavih.

Linker
17. travanj 2024 22:21