GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
KOMENTAR NAPADAČA ITALIJE

‘Osjećam gorčinu i razočaranje, imali smo sve u svojim rukama. Moramo preuzeti dio krivnje...‘

‘U posljednjih nekoliko utakmica imali smo puno šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol...‘
Piše: HinaObjavljeno: 16. studeni 2021. 10:22

Talijanski nogometni reprezentativac Andrea Belotti kazao je da napadači snose dio krivnje što Italija nije uspjela direktno se plasirati na SP u Kataru, ali je dodao da su igrači fizički bili potrošeni nakon osvajanja Eura.

"Imali smo sve u svojim rukama, ali u nogometu ponekad se stvari okrenu protiv vas. Osjećam gorčinu i razočaranje", izjavio je napadač Torina za talijanske medije.

Italija i Švicarska su zadnje kolo dočekale bodovno poravnate (15 bodova), a "Azzurri" su imali dva gola bolju razliku pogodaka. No, Talijani su u gostima kod Sjeverne Irske odigrali 0-0, a Švicarska je u Luzernu pobijedila Bugarsku sa 4-0.

"Moramo preuzeti dio krivnje, ne samo za utakmicu protiv Sjeverne Irske, već za mnoge šanse koje smo promašili protiv Švicarske. U posljednjih nekoliko utakmica imali smo puno šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Posjed lopte malo znači ako ne zabijate", dodao je Belotti.

On se osvrnuo i na veliki broj ozljeda, 11 igrača zbog ozljeda nije bilo na raspolaganju za utakmicu protiv Sjeverne Irske.

"Imali smo puno ozljeda, radili smo puno promjena. Također, dvije godine igrali smo non-stop. Ovo je znak da moramo ponovno napuniti baterije i biti spremni za ožujak i dodatne kvalifikacije. Nakon razgovora sa izbornikom naš fokus je već na ožujku", kazao je Belotti.

Linker
04. veljača 2023 23:09