MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
NIKAD LOŠIJI NASTUP

Osječani se posuli pepelom: ‘Bili smo totalno inferiorni, ubili su nas! Svi smo krivi, al nema predaje!‘

‘Sve što smo trenirali, sve što smo se dogovarali, nismo ispunili na terenu. A ne znam zašto‘
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 06. kolovoz 2021. 17:18

Teško su i oni najiskusniji nogometaši Osijeka nalazili prave riječi i razloge loše utakmice u Sofiji (4:2).


- Poznati smo kao čvrsta i kompaktna ekipa, koja ne daje puno toga protivniku, koja prima malo golova, međutim, u Sofiji je sve bilo naopako. Primili smo četiri gola, mogli smo ih i još, ali hvala Bogu pa je unatoč našoj takvoj igri rezultat još uvijek aktivan, igramo uzvrat u Gradskom vrtu i učinit ćemo sve da se iskupimo jer ovo nije bilo naše pravo lice - kazao je Vedran Jugović.


CSKA ispada bauk za Osijek.


- Tako ispada, nemamo pravo ništa govoriti nakon ovakve utakmice. Sve što smo trenirali, sve što smo se dogovarali, nismo ispunili na terenu, jednostavno smo im pustili da vode igru. Ne znam zašto. Problem je isključivo bio u nama igračima, nakon uvodnih desetak minuta sam pomislio da igramo dobro, da smo i bolji, ali nekako su nas ta dva gola presjekla i onda se dugo, dugo nismo oporavili - veli Jugović.


Prije dvije godine bugarski klub preskočio je Bijelo-plave u dvije utakmice u kojima je bio lošiji protivnik. Ovog ljeta su, pak, nadigrali Osijek u devedeset minuta u mjeri u kojoj to nitko prije njih nije učinio u eri Nenada Bjelice. Je li CSKA baš toliko dobar ili je Osijek imao ne loš, nego košmaran dan, odgovorit će uzvrat...


- Nadam se da će za tjedan dana slika biti puno drugačija. Želim vjerovati da ovo nije realno, da je ta njihova dobra igra samo plod naše loše igre, našeg lošeg dana. Ako mi budemo na razini na kojoj smo puno puta bili, onda će to biti jedna sasvim drugačija utakmica. Zahvaljujući pogotku Topčagića još uvijek je sve otvoreno. U najmanju ruku trebamo se muški potući pred našim navijačima jer oni su to zaslužili. Vjerujem da ćemo na krilima njihove potpore biti puno, puno bolji, nego što smo bili u Sofiji - poručio je Jugović.


Kapetan Mile Škorić u ime momčadi preuzeo je odgovornost za slabu utakmicu Osijeka u Sofiiji.


- Mi smo bili totalno inferiorni, ubili su nas brzinom i igrom jedan na jedan, dozvolili smo im puno ubačaja. Kroz kombinatoriku i ubačaje su nam lako dolazili pred gol, sve ono što nas krasi, ona kompaktnost, borbenost i agresija, svega toga nije bilo. Na svakoj lopti su bili brži i jači. Svi preuzimamo odgovornost za lošu izvedbu - kazao je Škorić.


Ništa još nije izgubljeno. Dva gola minusa su itekako dohvatljiva. Preduvjet je, naravno, da Osijek na uzvratu odigra onako kako može. Ništa više, ali i ništa manje od toga.


- Nas krase vjera i igra do kraja. Nikada ne odustajemo, tako nećemo ni sad! Ništa još nije gotovo, ali da će biti jako teško to hoće sigurno - poručio je kapetan Bijelo-plavih.

Linker
04. svibanj 2024 04:07