FRANCK FIFE Afp
TEŠKA PRIČA

Ostvario transfer života, a onda su krenule uvrede. Nitko nije znao istinu: ‘20 dana sam krvario i povraćao‘

‘Morao sam ići u bolnicu četiri ili pet puta. U tom vremenu sam izgubio osam kilograma‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 15:31

Prva sezona Gonçala Ramosa na Parku prinčeva zasad ne prolazi prema očekivanjima. Sjajni napadač bio je starter u tek 15 od 30 utakmica u kojima je nastupio, a za portugalski Record otkrio je kako su razlog zdravstveni problemi zbog kojih je u manje od mjesec dana izgubio osam kilograma.

- Imao sam težak mjesec prosinac. Prvo sam dobio virus koji se kasnije pretvorio u infekciju debelog crijeva... Krvario sam i povraćao 20 dana, nisam mogao jesti, imao sam vrlo visoku temperaturu. Morao sam ići u bolnicu četiri ili pet puta. U tom vremenu sam izgubio osam kilograma i to mi, tijekom faze prilagodbe u Francuskoj, sigurno nije pomoglo. Onda sam morao vratiti težinu usred kampanje, odraditi predsezonu u siječnju, što nije lako. Imao sam sreće jer je mirniji mjesec u natjecanju, ali bilo je teško dobiti kilograme natrag i vratiti se u ritam nakon tolikog gubitka težine. Počeo sam 10. prosinca i nisam trenirao do 21., onda sam na Božić opet završio u bolnici i nisam trenirao do 30. prosinca - kaže Gonçalo.

image
PASCAL GUYOT Afp

U PSG je stigao prošlog ljeta iz Benfice, a dva su kluba dogovorila posudbu uz obavezu otkupa u ljeto 2024. za 65 milijuna eura te još 15 milijuna potencijalnih bonusa. Ove je sezone postigao šest golova u Ligue 1 i još tri u francuskom kupu. To nije ni blizu učinku iz prošle sezone kada je u čak 27 navrata tresao protivničke mreže.

Linker
26. travanj 2024 14:07