Quincy Promes

 SHAUN CONWAY/AFP/PROFIMEDIA
KONTROVERZNI OFENZIVAC

Osuđen na šest godina zbog kokaina, ali neće iza rešetaka: Bivši nizozemski reprezentativac ‘izigrao sustav‘

Ovo mu nije prva kazna, s obzirom na to da je osuđen na godinu i pol zatvora zbog napada na rođaka
Piše: SNObjavljeno: 14. veljača 2024. 13:01

U najboljim danima karijere, Quincy Promes skupio je 50 nastupa za nizozemsku reprezentaciju, zabivši sedam pogodaka. No, za 32-godišnjeg ofenzivca slijede najteži dani. Naime, Promes je osuđen na šest godina zatvora zbog krijumčarenja 1350 kilograma kokaina.

U svibnju prošle godine optužen zbog je zbog umiješanosti u krijumčarenje kokaina, koji je presretnut u Antwerpenu u siječnju 2020. Državno odvjetništvo sada ga je, uz suosumnjičenika, proglasilo krivim za uvoz, izvoz, prijevoz i posjedovanje droge. Navodno je droga bila skrivena u pošiljci morske soli iz Brazila, odakle je prevezena u dva kontejnera u Antwerpenu. Kako prenosi NOS, igrač se nije pojavio na sudu, niti se oglasio o cijelom slučaju. Ovo mu nije prva kazna, s obzirom na to da je već osuđen na godinu i pol zatvora zbog napada na rođaka, kada ga je navodno ubo u nogu.

No, kako sada stvari stoje, Promes neće u zatvor. Trenutačno je član moskovskog Spartaka i pokušava dobiti rusku putovnicu, a kako Rusija nema ugovor o izručenju s Nizozemskom, zasad je - siguran. Međutim, ugovor mu istječe krajem lipnja ove godine, zbog čega će biti zanimljivo pratiti rasplet situacije.

Linker
28. travanj 2024 03:04