MARKO TODOROV/CROPIX
STIGAO U SLAVNI KLUB

Osvanule prve fotografije Vatrenog u novome dresu: ‘Pljačka je da smo za te novce doveli takvog igrača‘

‘Ovo je veliki klub i velika prilika. Dat ću sve od sebe u ovome dresu‘, rekao je na predstavljanju
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2021. 18:53

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović po prvi je puta navukao dres škotskoga velikana. Nakon sjajne epizode u poljskoj Legiji, Vatreni je u transferu vrijednom tri milijuna eura potpisao za Celtic, a u utorak je odradio fotografiranje i intervju za službenu stranicu kluba te se tim putem predstavio navijačima koji će od sada imati priliku uživati u njegovim izvedbama.

Juranović je sa Škotima potpisao ugovor na pet godina i odmah po dolasku osvojio srca Celticovih navijača.

"Ovo je veliki klub i velika prilika. Dat ću sve od sebe u ovome dresu. Timski sam igrač, želim se pokazati u obrambenim zadacima, ali i u tranziciji, asistiranju, trčanju,... u svemu što će nas dovesti do pobjede", rekao je Juranović po dolasku u novu sredinu.

"Već sam pogledao ovosezonske utakmice ovoga kluba i mogu reći da momčad izgleda jako dobro. Sviđa mi se kako trener preferira napadački nogometni stil i to što svaki igrač igra na suparničkoj polovici. Zaista se veselim igranju u tom sustavu", dodao je.

Josip će u Celticu nositi broj 88, a tamošnji navijači preko društvenih su mu mreža poželjeli dobrodošlicu.

"Drago mi je što smo doveli ovog mladića. Apsolutna je pljačka da smo za te novce doveli takvog igrača. Kada samo pročitate da Everton traži pet milijuna funti za Kennyja, koji je bio jadan, onda je ovo stvarno dobar posao. Sretno i dobrodošao", napisao je jedan navijač Celtica ispod videa s Juranovićevim intervjuom.

"Sjajno je ponovno povezati Celtic i Hrvatsku. Hrvati imaj snažan sportski mentalitet i žestoki su natjecatelji. Ovo je odlično pojačanje. Dobrodošao", dodao je drugi.

Juranović je i preko svog Instagram profila objavio nekoliko fotografija u novome dresu, a s porukama podrške pred izazove koji slijede obasuli su ga i poznati hrvatski nogometaši.

"Čestitam i sretno", napisao je Antonio Čolak.

"Čestitam, zaslužio si", poručio je Domagoj Antolić.

Juranović je u ljeto prošle godine, pet i pol godina nakon dolaska iz Dubrave, iz Hajduka otišao u Legiju. Za Hajduk je odigrao 165 utakmica, a odmah po dolasku u Legiju postao je nezamjenjivi desni bočni. Za manje od godinu dana za Legiju je odigrao 41 utakmicu, postigao dva pogotka i namjestio ih deset, te osvojio poljski naslov. Taj klub bio mu je odskočna daska i igrajući za njega je postao standardni reprezentativac Hrvatske.

Linker
16. travanj 2024 14:59