Mega/the Mega Agency/profimedia
TO SE ZOVU PREMIJE

Osvojili petu ligu pa ih vlasnici odveli na tulum u Las Vegas: ‘Rekli su da kartice ostavimo doma‘

Vlasnici kluba su poznati glumci koji nisu štedjeli na proslavi naslova prvaka
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 21:51

Možete li zamisliti da ste nogometaš, osvojite s klubom petu ligu, a vlasnik kluba i vas i cijelu momčad nagradi petodnevnim izletom u Las Vegas? E pa upravo to se dogodilo nogometašima Wrexhama koji su izborili promociju iz National League u League Two, odnosno iz petog u četvrti razred engleskog ligaškog natjecanja.

Ovaj velški klub je kroz cijelu svoju povijest uglavnom igrao u četvrtoj i petoj ligi, a popularnost je stekao kada su ga 2020. godine kupili glumci Ryan Reynolds i Rob McElhenney. Zbog toga je o njima snimljena i dokumentarna serija ‘Welcome To Wrexham‘, a klub je uvršten i u popularnu igru FIFA 22 u sekciju ‘ostatak svijeta‘ kao prvi amaterski klub koji je dobio tu čast.

image

Ryan Reynolds na proslavi u Wrexhamu

Instagram

Svu popularnost koju su im donijeli poznati vlasnici nogometaši Wrexhama su opravdali na terenu te osvojili prvo mjesto u National League sa 111 bodova, četiri više od Notts Countyja, a uslijedila je nagrada. Pet dana u Las Vegasu.

- Imali smo najbolje stolove u restoranima, najbolja mjesta u klubovima. Sve je bilo potpuno ludo, tretirali su nas kao da smo kraljevi - ispričao je engleskim novinarima kapetan momčadi Ben Tozer, a napadač Paul Mullin je objasnio kako je došlo do cijele priče:

- Tijekom sezone su nam Ryan i Rob rekli da će nas voditi na izlet ako osvojimo ligu. Nisu rekli gdje ćemo ići, a onda su nam rekli da je u pitanju Las Vegas. Rekli su nam da naše kreditne kartice ostavimo u Engleskoj jer će se oni pobrinuti za sve troškove.

Tako je i bilo, McElhenney se i priključio slavlju nogometaša, a sada ostaje tek da vidimo što će se dogoditi ako Wrexham ostvari uspjeh i u četvrtom razredu engleskog nogometa.

image
Mega/the Mega Agency/profimedia

Linker
19. svibanj 2024 18:12