JOERG KOCH Anadolu Agency Via Afp
VOLI IZAZOVE

Osvojio brdo trofeja, igrao za velikane, a sada je Robben pronašao novu ljubav: ‘Slomljen sam, ali sam uspio‘

‘Za sprintera poput mene, ovo je veoma velika udaljenost. Ali, volim sport i izazove‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. travanj 2023. 20:46

Nije rijetko da profesionalni nogometaši po završetku karijere ne znaju što bi sa sobom, te im je potrebno neko vrijeme kako bi se prilagodili na novu realnost u kojoj više nema svakodnevnih treninga, posebnog režima prehrane, karantena, putovanja...

Jedan od onih koji nema takvih problema je legendarni Nizozemac Arjen Robben, sjajni ljevonogi krilni napadač koji je osvojio brojne trofeje i individualna priznanja. Većinu karijere proveo u Bayernu, a prije toga je bio u PSV-u, Real Madridu i Chelseaju.

Umirovio se prije nepune dvije godine u Groningenu u kojem je i započeo karijeru, no teško bi se moglo reći da mu je u životu dosadno, odnosno da ne zna što bi sa sobom. Prošlog vikenda je Robben istrčao maraton u Rotterdamu, i to u sjajnom vremenu.

Zahtjevnu dionicu od 42 kilometra 39-godišnji Robben je prošao za manje od tri sata. Točnije, za dva sata, 58 minuta i 33 sekunde. Prvi put je na istoj utrci nastupio prošle godine, tada je ostvario vrijeme od 3:13:40. Rekorder rotterdamskog maratona je Bashir Abdi s 2:03:36, a rekorderka Tiki Gelana s vremenom od 2:18:58.

Očito je u međuvremenu Nizozemac puno trenirao, jer je godinu dana kasnije stigao u cilj 15 minuta ranije. U prosjeku mu je za jedan kilometar trebalo nešto malo više od četiri minute, te je među 16.837 sudionika stigao kao 1189.

- Slomljen sam, ali sam uspio. Za sprintera poput mene, ovo je veoma velika udaljenost. Ali, volim sport i izazove. Nisam više vrhunski sportaš, no mogu reći da mislim da je vrhunski kad maraton istrčiš ispod tri sata. To je blizu osvajanja velikog trofeja u nogometu. Sjajno, i to sam ostvario – izjavio je Robben, čije riječi prenosi The Sun.

Linker
04. svibanj 2024 06:07