Lionel Messi

 DANIEL RAMALHO Afp
ARGENTINCI NA UDARU

Otac Realove zvijezde opleo po Messiju, priključio mu se i bivši francuski reprezentativac: ‘Pokazao je pravo lice‘

‘Umislili su da su netko drugi. Osjećaju se superiorno. Strašno sam iznenađen njihovim ponašanjem‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. studeni 2023. 17:19

Repovi iza utakmice Brazila i Argentine još će se dugo vući. Južnoamerički nogometni klasik obilježili su, nažalost, neredi i sukob policije s argentinskim navijačima zbog čega je u jednom trenutku Lionel Messi povukao svoje suigrače s terena. A nakon što se situacija smirila, a Argentinci vratili na travnjak Maracane uslijedio je nastavak.

Kamere argentinske televizije TyCSports ulovile su incident na terenu. Nogometaš Reala Rodrygo dočekao je Messija i poviknuo mu: "Kukavice!". Messija je to isprovociralo u toj mjeri da je 14 godina mlađeg suparnika uhvatio za vrat i odgovorio: "Kukavice? Ne, mi smo prvaci svijeta. Pazi što melješ".

Nije završilo samo na tome. Ulje na vatru nakon utakmice dolio je Rodrygov otac, Eric Goes, koji je na Instagramu objavio fotografiju s porukom za Messija.

"Mali svetac koji nikada nikome ne pravi probleme... Da li je neko iznenađen?", napisao je Eric Goes uz fotografiju na kojoj Messi napada Rodryga, a ispod nje fotografija na kojoj hvata za vrat Urugvajca Mathiasa Oliveiru na utakmici koja je odigrana nekoliko dana ranije.

image

Rodrygov otac je kritizirao Messija

SCREENSHOT

Kaos s Maracane komentirao je i bivši igrač PSG-a te nekadašnji reprezentativac Francuske Jerome Rothen, koji je oštro napao Messija tvrdeći kako nema stila.

‘Krenimo od najveće zvijezde Messija. Sad je prvak svijeta nakon što se dvije godine odmarao u PSG-u za Svjetsko prvenstvo. Godinama ga je pratio imidž umiljatog dječaka, ali sad je prešao na drugu stranu i pokazao svoje pravo lice. U reprezentaciji Argentine ima desetak igrača koji su odraz uvriježene slike koja postoji o Argentincima. Bojim se generalizirati, ali sebi kažem - takva je argentinska nacija. Umislili su da su netko drugi. Osjećaju se superiorno. Strašno sam iznenađen njihovim ponašanjem. Trebali su pokazati više stila.‘‘, kazao je Rothen.

Linker
28. travanj 2024 06:05