Christian Obodo slavi gol koji je zabio Dinamu u prosincu 2008. godine
 AFP
ŠOKANTNA OTMICA

Oteli nogometaša koji je zabio Dinamu i četiri sata ga držali u gepeku! Razlog je apsolutno nevjerojatan!

"Uperili su pištolje u mene i oteli me u blizini rafinerije, nedaleko od moje kuće", otkrio je
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2020. 10:52

Christian Obodo, bivši nigerijski reprezentativac, preživio je otmicu u svojoj zemlji. Zanimljivo, to mu je već druga u karijeri, ali i ova je završila sa sretnim ishodom...

Dok je taj 36-godišnjak, bivši nogometaš Perugie, Fiorentine, Udinesea, Torina, hodao sa svojom djevojkom, odjednom ga je zaskočila skupina mladića, a koji su ga potom vezali i ugurali u - gepek.

Zaključanog su ga držali četiri sata u automobilu.

"Uperili su pištolje u mene i oteli me u blizini rafinerije, nedaleko od moje kuće. Počeli su me udarati, a jedan od njih mi je rekao da će mi pucati u glavu ako ne budem miran", rekao je za BBC, a potom šokirao što ga je oslobodilo:

"Objasnio sam im tko sam, pa su shvatili da zapravo nisam onaj kojeg traže. Jedan od njih se sjetio da sam bio nogometaš i tad sam shvatio da nisam bio meta. Uzeli su mi na kraju dijamantni prsten, ručni sat i ogrlicu, tražili su novac, ali sam im rekao da imam samo kartice".

Prvi put je kidnapiran još 2012. godine kad je bio na vrhuncu svoje nogometne karijere. Za reprezentaciju Nigerije skupio je 21 nastup i zabio je četiri gola.  Zadnje nastupe imao je prije tri godine i to za grčki Apollon.

Nogometaši Dinama pamte ga iz 2008. godine kad je u dresu Udinesea zabio Modrima u utakmici koju je talijanska momčad pobijedila 2:1.

Linker
08. prosinac 2020 11:54