ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
DOBRA ODLUKA

Otkako je napustio Italiju Hrvat briljira, zabio pogodak u preokretu za novi klub i zaradio sjajne ocjene

Osim postignutog pogotka, imao je bivši mladi hrvatski reprezentativac 40 točnih dodavanja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. ožujak 2023. 08:34

Hrvatski veznjak Kristijan Bistrović (24) nije pogriješio kad je u zimskom prijelaznom roku Italiju zamijenio Nizozemskom.

Iako Serie A ima jači rejting, Bistrović u Lecceu nije bio standardan član prve jedanaestorice, no svoj je status popravio prijelazom u Fortunu Sittard.

U novom klubu započeo je šest od sedam utakmica i sve je odigrao na visokoj razini, a jedino je u domaćem ogledu s Feyenoordom prošlog vikenda ostao na klupi.

Njegova Fortuna je u petak gostovala kod Utrechta i preokretom slavila rezultatom 1:2. Poveo je domaćin golom Anastasiosa Douvikasa u 59. minuti, a svojim je prvijencem u dresu Fortune Bistrović u 69. minuti izjednačio na 1:1.

Pobjedu je gostima iz Sittarda osigurao Tijjani Noslin u 87. minuti, a Bistrović je s ocjenom 7.5 bio najbolje ocijenjeni pojedinac na platformi SofaScore.

Osim postignutog pogotka, imao je bivši mladi hrvatski reprezentativac 40 točnih dodavanja (85,1 %), tri od pet uspješnih dugih lopti, četiri od četiri uspješna driblinga. Od devet duela na tlu, osvojio ih je pet.

Bistrović je u Fortuni na posudbi iz moskovskog CSKA-a, a nizozemski klub na kraju sezone ima opciju otkupa njegova ugovora. Njegova je vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 2,2 milijuna eura.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Linker
28. travanj 2024 02:56