FRANCK FIFE Afp
GOVORI FRANCUSKI NOVINAR

Otkriven bizaran razlog napetosti između Griezmanna i Benzeme, jesu li zato Zlatnu loptu izbacili iz ekipe?

Antoine Griezmann i Hugo Lloris bili su među prvima koji su saznali da Benzema neće nastupiti na SP-u
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 26. prosinac 2022. 08:31

Nakon što je francuski L‘Equipe otkrio kako stvari nisu najbolje funkcionirale na relaciji izbornika Didiera Deschampsa i Karima Benzeme, utjecajni francuski novinar Romain Molina otkrio je razloge zbog kojih napadača Real Madridu nisu simpatizirale glavne zvijezde ekipe Antoine Griezmann i vratar Hugo Lloris.

image
GIUSEPPE CACACE Afp

Prema navodima Moline, dvojac je bio među prvima koji je od selektora ‘‘Les Bleusa‘‘ saznao kako Benzema neće biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru zbog ozljede kvadricepsa u lijevom bedru. Novinar u drugoj reportaži izvještava o Griezmannovoj napetosti kada se na proljeće 2021. godine Karim vratio u reprezentaciju nakon što ga je Didier Deschamps izbacio 2016. zbog seks skandala.

image
FRANCK FIFE Afp

“Bilo je sastanaka s Giroudom, Griezmannom, Llorisom, Pogbom, takozvanom ‘‘Velikom četvorkom." Nisu prigovarali Deschampsu zbog povratka Karima Benzeme (u francuski tim). No, u stvarnosti nisu baš zadovoljni, što je i razumljivo jer je Francuska osvojila Svjetsko prvenstvo i formirala se skupina pa su dečki mogli reći ‘to je naša reprezentacija itd., i ‘ako dođe igrač možemo ga prihvatiti. Nisu bila posebno uzrujani zbog Benzemine burne prošlosti, već su Griezmann i Pogba bili zabrinuti oko navijača. Za Griezmanna je bio problem što se preveliki naglasak stavljao na Benzemu. Zamalo je došlo do sastanka odbora francuske momčadi zbog pogleda na Twitteru prije Europskog prvenstva 2020. godine jer Griezmann nije bio sretan što mu se smanjio broj pregleda na društvenim mrežama,” sažeo je Molina.

Linker
30. travanj 2024 09:41