PHIL OLDHAM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Phil Oldham/shutterstock Editorial/profimedia
TKO GA MOŽE PLATITI?

‘Otpisanog‘ Ronalda želi najbogatiji čovjek u nogometu, a moguć je i novi senzacionalan povratak!

Portugalac je od srijede slobodan igrač, samo rijetki mogu se izboriti s njegovom plaćom
Piše: SNObjavljeno: 22. studeni 2022. 21:07

Cristiano Ronaldo dobio je što je tražio - Manchester United danas je objavio odluku o raskidu ugovora, čime se Portugalčev ponovni dolazak na Old Trafford pretvorio u otužnu priču, iako se na ljeto 2021. govorilo o spektakularnom transferu Crvenih vragova. Erik ten Hag nije bio oduševljen njegovim prezentacijama, Ronaldo još manje svojim trenerom, stoga je legendarnoj sedmici klupa za pričuve postala "prirodna pozicija". Nakon sporazumnog raskida ugovora, postavlja se samo jedno pitanje. Gdje će jedan od najvećih igrača svih vremena nastaviti karijeru?

Dva kluba bogatog ‘naftaša‘

Mediji diljem svijeta već su počeli s prvim pretpostavkama, a prvi su se probudili insajderi madridskog lista Marce. Kažu da Ronaldo može birati između dvije superbogate. Prva je Newcastle, rastuća momčad na trećoj poziciji Premier lige, sa samo dva boda manje od drugoplasiranog Manchester Cityja. Newcastle ga je, tvrde, pokušao dovesti i prošlog ljeta, a osim toga jedan je od rijetkih klubova koji može zadovoljiti njegove financijske zahtjeve. Ronaldo je i u 37. godini života bio jedan od najplaćenijih igrača svijeta, svom sada bivšem klubu iscrpio je 30 milijuna eura za jednu sezonu.

Marca piše da druga opcija nosi lokaciju Saudijske Arabije. Radi se o Al-Nassru, jednom od najuspješnijih tamošnjih klubova, a vlasnik im je Mohammed Bin Salman. Ako vam zvuči poznato, to je isti čovjek koji je prošle godine zasjeo na rukovodeću poziciju upravo Newcastlea, prijestolonasljednik Saudijske Arabije kojem je novac najmanja životna briga. Pokazao je da je široke ruke kad je Alexandra Isaka dovog ljeta doveo u redove svog premierligaša, pri čemu je oborio klupski rekord transferom vrijednim 80 milijuna eura. Upravo bi mogućnost rasipništva Bin Salmanu mogla biti glavni adut prilikom borbe za svevremenskog velikana iz Portugala.

Povratak na stazu slave

Španjolski list SPORT naveo je da bi opcija mogla biti i Real Madrid. O povratku na Santiago Bernabeuu raspisali su se i prije no što su Ronaldo i Manchester raskrstili puteve. Insajderi tog glasila tvrde da je predsjednik Kraljeva, Florentino Perez, i dalje u dobrom odnosu sa najvećim igračem klupske povijesti, a navodno je Ronaldo početkom ovog tjedna bio ponuđen svom "starom prijatelju". Dodatan razlog zašto bi ovakva priča mogla biti koliko-toliko realna je ozljeda Karima Benzeme. Francuz se muči s ozljedama od početka sezone, pa je u zadnji čas otpao i za Svjetsko prvenstvo u Katru. Još nije poznato kada će osvajač Zlatne lopte biti spreman, a kada ozlijede uzmu maha kao u njegovu slučaju, nerijetko se ponavljaju tijekom cijele sezone. Benzemi je pao golgeterski učinak, stoga bi Ronaldo mogao poboljšati svoj tamo gdje je zabio najviše golova u karijeri, čak 450 pogodaka broji iz 438 nastupa pod bijelim dresom. Dogodi li se ovakav scenarij, Portugalac bi vjerojatno potpisao samo do kraja sezone.

ESPN pak iznosi da bi se mogao vratiti u Madrid, ali na suparničku stranu. Atletico je u potrazi za pojačanjem u napadačkom redu, tim više što se pokušavaju riješiti Joaa Felixa, najskupljeg igrača (127 milijuna eura) u klupskoj povijesti, tvrdi AS. U tom slučaju, vjerojatno bi se radilo o posudbi. Atletico je već bio u kontaktu s agentom Jorgeom Mendesom ovog ljeta, ali navodno klub tada nije imao potrebe za njegovim uslugama. Napoli se također spominje kao opcija u španjolskim medijima, kažu da je mnogo izglednija od dolaska u redove madridskih velikana.

Selidba u London

Englezi spominju Chelsea već nekoliko tjedana. Londonski Plavci dugi niz godina muku muče s pronalaskom udarnog napadača. Timo Werner i Romelu Lukaku (posuđen Interu) ispostavili su se teškim promašajem, a ni Aubameyang zasad nije opravdao očekivanja. Chelsea ne može pobjeći od činjenice da im nedostaje klasni centarfor, stoga bi mogli "zažmiriti" na nezadovoljavajuća Ronaldova izdanja u povratničkom premierligaškom mandatu i preuzeti rizik.

Ronaldo bi vjerojatno pristao na mnoge od ovih opcija, poznato je da je ljetos svim silama želio napustiti Old Trafford da bi mogao igrati u Ligi prvaka.

Kad nije išlo "legalnim" putem, okrenuo se težoj opciji i izazvao kaos intervjuom kod Piersa Morgana. Iako je unazad tri mjeseca bilježio nastupe u Europskoj ligi, UEFA-ina pravila dozvoljavaju nastup u nokaut fazi prestižnijeg europskog natjecanja prilikom.

Linker
26. travanj 2024 22:59