MNK USPINJAčA GIMKA
VELIČANSTVENI REZULTAT

Ova ekipa ostvarila je povijesni uspjeh: Na kultnom Baldekinu poharali konkurenciju i postali prvaci Hrvatske

Mladi igrači MNK Uspinjača Gimke uspjeli su ostvariti rijetko viđen doseg na završnici natjecanja
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2024. 09:48

Veličanstven uspjeh ostvarili su omladinski pogoni MNK Uspinjača Gimke. Naime, najpraćeniji dvoranski sport u Hrvatskoj dobio je nove prvake u kadetskim i juniorskim uzrastima, a naslove u obje kategorije odnio je zagrebački sastav.

Mladi igrači Uspinjača Gimke uspjeli su ostvariti rijetko viđen doseg na završnici natjecanja koje je započelo još u listopadu 2023. godine. Nakon utakmica u regiji Središte, odigrana je jedinstvena liga koja je uključivala sve najuspješnije klubove u državi, a nakon devet odigranih kola najbolje četiri momčadi zaigrale su na velikom subotnjem i nedjeljom završnom Final 4 turniru koji je ove godine održan u Šibeniku na kultnom Baldekinu.

image
MNK USPINJAčA GIMKA

Kadetski je sastav u polufinalu svladao gradske rivale iz MNK Futsal Dinamo, da bi u finalu bili bolji od vršnjaka iz Ploča, MNK Porto Tolero. Juniori Gimke su u polufinalnom dvoboju bili bolji od MNK Olmissum, da bi u finalu upisali pobjedu protiv Futsal Dinama.

image
MNK USPINJAčA GIMKA

Inače, Futsal Akademija Zagreb Gimka broji najveći broj mladih igrača u Europi, a sljedeće će godine proslaviti 20 godina postojanja. Mladi igrači pod vodstvom 15 izuzetno kvalitetnih stručnjaka svakodnevno treniraju na četiri lokacije u Zagrebu (Velesajam, Dubrava, Vrapče, Keglić) i treba priznati kako veliki uspjeh Gimke i ne treba toliko čuditi. Već dugi niz godina uzimaju trofeje na svim razinama, a iznimka nije bila niti ova godina.

Linker
20. svibanj 2024 09:48