RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PALA JE ODLUKA

Ova Hrvatska zaista izgleda moćno: Igor Bišćan objavio popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo

Na popisu igrača za Europsko prvenstvo nalaze se 23 imena, među kojima su trojica vratara
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2021. 11:23

Izbornik hrvatske mlade nogometne reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis od 23 igrača koji će nastupiti na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje će se održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Hrvatska će igrati u skupini D, sve utakmice igrat će u Koperu, a suparnici će joj redom biti Portugal 25. ožujka, Švicarska 28. ožujka i Engleska 31. ožujka. Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, a završnica EP igrat će se krajem svibnja i početkom lipnja.

Bišćanov popis, video Damir Krajač/Cropix:

- Englezi su kategorija za sebe, iznimno snažni i jedni od favorita cijelog natjecanja. Svi igraju na visokoj razini, ne oslanjaju se samo na fizičku moć već su joj dodali i taktičku osviještenost, kao i tehniku i imaginaciju. Njihova je vrijednost blizu najvećih svjetskih A-selekcija. Portugal je preslika svoje seniorske momčadi, gaje isti kombinatorni stil te su nezgodni i dovoljno iskusni u natjecateljskom nogometu, iskoristit će svaku neopreznost i kazniti je. Imaju niz pojedinaca iz najvećih svjetskih klubova, tamo su gdje bi naši igrači jednog dana željeli biti. Nemaju možda adekvatnu minutažu, no kvaliteta im je neosporna. Englezi i Portugalci s pravom računaju proći dalje. Švicarci su tvrdi, čvrsti, organizirani, a par igrača podrijetlom iz naših krajeva daje im dozu nepredvidljivosti. Međutim, i mi smo dobri, bit će to zahtjevna grupa, pravi test da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje i one blizu nas", rekao je Bišćan.

U prve dvije utakmice u skupini Hrvatska neće moći računati na suspendiranog Bornu Sosu, no suradnja sa Zlatkom Dalićem iznjedrila je rješenje jer je Bišćan za EP pozvao Domagoja Bradarića.

- Sosa je previše važan, dobar i kvalitetan da ne bih računao na njega, a za pretpostaviti je da će zadnja utakmica u skupini biti bitna, makar bih volio da ne bude te da se plasiramo dalje nakon prve dvije, i nisam ga se htio odreći. Ne bude li zadnja utakmica o nečemu odlučivala, priključit će se A-selekciji, što dovoljno govori o njegovoj formi. Drago mi je da nam je Dalić ustupio Bradarića, jako dobro surađujemo i pokazao je iznimno korektan stav. Imamo sjajnu situaciju s igračima na visokoj razini - pojasnio je Bišćan.

Dio igrača donosi i iskustvo s prošlog Europskog prvenstva, no ovo će biti zbog promjene formata biti ponešto drugačije.

- To iskustvo može pomoći, ali nažalost nemamo Boška Šutala zbog ozljede stopala i to nas je baš pogodilo, na desnom braniču smo najtanji. Takav je turnir lijepo iskustvo u karijeri svakog mladog nogometaša i prilika za prezentaciju svog talenta na fenomenalnoj pozornici. Ovo je natjecanje specifično, nema vremena za uigravanje, okupljamo se u ponedjeljak i utorak, a utakmica je već u četvrtak. To bi više trebalo odgovarati individualno jačim reprezentacijama, dok drugima ne daje priliku za anuliranje te prednosti. Onaj tko bude spreman od prve sekunde prebaciti se na ritam iz klubova u onaj bez prava na kiks, taj će dobro proći. Žao mi je što nema navijača, Koper je blizu, ali najbolje je proći grupu pa se možda nešto promijeni za četvrtfinale - zaključio je Bišćan.

POPIS REPREZENTATIVACA:

Vratari: Adrian Šemper (Chievo), Dominik Kotarski (Ajax), Ivan Nevistić (Rijeka)

Braniči: Borna Sosa (Stuttgart), Domagoj Bradarić (Lille), Marin Šverko (Saarbrücken), Joško Gvardiol (Dinamo), Martin Erlić (Spezia), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mario Vušković (Hajduk)

Vezni igrači: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (Kasimpasa), Darko Nejašmić (Hajduk), Mihael Žaper (Osijek), Bartol Franjić (Dinamo), Luka Sučić (RB Salzburg)

Napadači: Luka Ivanušec (Dinamo), Sandro Kulenović (Rijeka), Petar Musa (Union Berlin), Dario Špikić (Gorica), Dario Vizinger (Wolfsberger), Marko Divković (Dunajska Streda)

Linker
01. svibanj 2024 14:33