DAMIR KRAJAC/CROPIX
‘IZUZETNO SAM SRETAN‘

Ovacije za Ćiru! Treneru svih trenera dodijeljena titula kakvu još nitko nije imao u povijesti HR nogometa

‘Kazao sam Daliću: Sine moj, možemo biti spokojni, ti si afirmirao hrvatski talent‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. prosinac 2021. 18:10

Miroslav Ćiro Blažević proglašen je na Skupštini HNS-a počasnim izbornikom. Prvi u povijesti našega nogometa. To je popraćeno ovacijama skupštinara u hotelu Westin, koji su bili jednoglasni u odluci.

- Izuzetno sam sretan. Pripremio sam mali govor, ali prije mene je počasni predsjednik HNS-a Mladen Vedriš rekao sve što sam htio kazati. Mi više nismo anonimni, nego autoritet u najpopularnijem sportu. To je zahvaljujući svima u HNS-u jer kad ne štima u rukovodstvu, to se reflektira na terenu. S ponosom možemo gledati na novu generaciju i izbornika Zlatka Dalića. Iako, moram upozoriti da je lakše postići nego sačuvati, mi smo sada favoriti, morat ćemo udvostručiti pažnju i rad, Optimist sam da ćemo ponovno na SP-u igrati značajnu ulogu… - rekao je Blažević nakon što je primio priznanje te se prisjetio:

- Protiv Rusije, kad sam vidio da ne možemo pobijediti, boli me sve, ali konstatiram kvalitetu i da Ruse nitko nije uspio tako deklasirati i bio sam miran. Znate kako je završilo, mene je prestao moj rak boljeti, j.... mu ja mater. Kazao sam Daliću: "Sine moj, možemo biti spokojni, ti si afirmirao hrvatski talent koji je najveće garancija da ćemo se ponovo radovati, a i sebi si stavio hipoteku na leđa da ne možeš doći praznih ruku s velikog natjecanja".

Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, bio je kratak i jasan.

- Zahvaljujem se Ćiri za sve što je napravio za hrvatski sport.

“Dragi članovi Skupštine, dragi prijatelji, iza nas je sjajna nogometna godina. Možemo biti ponosni na sve rezultate koje su naše reprezentacije ostvarile u proteklom razdoblju. Vjerujem da je prijedlog programa rada i financijskog plana, za koji ćemo uskoro glasati, kvalitetno osmišljen i da će dobro pratiti sve što Savez želi, može i treba ostvariti iduće godine. Od srca zahvaljujem svim djelatnicima HNS-a, vama skupštinarima i članovima Izvršnog odbora, županijskim savezima, klubovima, trenerima, igračima, sucima i nogometnim djelatnicima na doprinosu uspjesima hrvatskog nogometa koji nadilaze realne okvire naše zemlje. Želim nam svima sretnu, uspješnu i, prije svega, zdravu 2022. godinu!”, rekao je u ostatku svog govora Kustić.

Linker
26. travanj 2024 18:43