MARC GONZALEZ ALOMA Dppi Via Afp
TEŽAK UDARAC

‘Ovaj potres osjetit će i čitav španjolski nogomet! Messijeve opcije? Možda se dogovorio sa Suarezom...‘

Odlazak Lea Messija iz Barcelone prokomentirao je i bivši Barcin igrač i skaut Goran Vučević
Piše: Ivan Renić, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. kolovoz 2021. 05:21

"Bombu" iz Katalonije, Messijev definitivni odlazak iz Barcelone za Slobodnu Dalmaciju je komentirao njihov bivši igrač i skaut Goran Vučević.

- Ovo je za mene ogromno iznenađenje. Šok! – počinje Vučević.

- Pratio sam posljednjih dana tamošnje medije, pogotovo Mundo Deportivo i Sport koji su naklonjeniji Barceloni. Pisali su kako je novi ugovor gotovo riješena stvar. Sve je vodilo k tome da Messi ostaje.

Katalonski div itekako će "ćutit" odlazak argentinskog velikana.

- Za Barcu je ovo možda i prevelik udarac. Ali ne samo za njih. Ovaj potres osjetit će i čitav španjolski nogomet.

Što je, po vama, na koncu presudilo?

- Mislim da je ova odluka u njemu tinjala već odavno. Znam da je tražio od kluba da ga okruže igračima s kojima će se moći boriti za najviše ciljeve, a Barcelona to već godinama ne može. Vidjeli smo kako olako ispadaju u Europi. Možda je i presudio interes drugih klubova. Špekuliralo se o tome da su zagrizli Manchester City i PSG. Zna se da su oni najbogatiji.

Glavnu ulogu u njegovu odlasku odigrala je uprava.

- On je htio otići još prije godinu dana, ali tada je, navodno, njegov odvjetnik prekasno poslao zahtjev i sve je propalo, morao je ostati. Dao je sve od sebe, ali izgleda da je odlučio kako je vrijeme za neke nove izazove.

Nije isključena opcija da Argentinac preseli "preko bare".

- Pisalo se i o interesu Davida Beckhama koji ga želi vidjeti u svom klubu u Miamiju. Tko zna, možda se Messi dogovorio s Luisom Suarezom da zajedno odu negdje. Njih dvojica su najbolji prijatelji. Ipak, mislim da ta informacija neće tako lako procuriti. Najveći transferi obavljaju se u tišini – zaključio je Vučević.

Linker
03. svibanj 2024 19:40