Joško Gvardiol vrijedi skoro 100 milijuna eura

 RONALD GORSIC Cropix
KAKVA EKIPA

Ovako izgleda mega momčad od gotovo milijardu i pol eura! U početnoj postavi nalazi se i jedan Vatreni

Francuski napadač je procijenjen na 205,6 milijuna eura, dok drugi Vinicius vrijedi 185.3 milijuna
Piše: Hina/SNObjavljeno: 07. lipanj 2022. 14:35

Napadač PSG-a i francuske reprezentacije Kylian Mbappe najvrijedniji je nogometaš na svijetu, prema švicarskoj istraživačkoj skupini CIES Football Observatory, a slijede ga Brazilac Vinicius iz Real Madrida Jr i novi igrač Manchester Cityja Erling Haaland.

Mbappe, koji je odbio Real i prošlog mjeseca potpisao novi trogodišnji ugovor s PSG-om, na vrhu je liste s procijenjenom vrijednošću transfera od 205,6 milijuna eura (219,5 milijuna dolara), dok su iza njega Vinicius (185,3 milijuna eura) i Haaland (152,6 milijuna eura).

image

Kylian Mbappe je potpisao novi trogodišnji ugovor s PSG-om

FRANCK FIFE Afp

Mbappeov PSG-ov suigrač Neymar drži trenutni transferni rekord. Francuski prvak platio je Barceloni 222 milijuna eura za njegov potpis 2017. godine.

Prvih pet zaokružili su igrač Barcelone Pedri (135,1 milijun eura) i engleski veznjak koji igra za Borussiju Dortmund Jude Bellingham (133,7 milijuna eura).

CIES Football Observatory koristi pokazatelje kao što su dob igrača, učinak, napredak u karijeri i trajanje ugovora kako bi se dobila vrijednost transfera.

Posljednjom ljestvicom dominirali su igrači engleske Premier League sa 41 predstavnikom među 100 najboljih.

Cityjev Ruben Dias (109,6 milijuna eura) imao je najveću transfernu vrijednost kod braniča, dok je među vratarima prednjačio Gianluigi Donnarumma iz PSG-a (73,7 milijuna eura), a ono što je posebno zanimljivo Hrvatima je da je na drugom mjestu među braničima 20-godišnji Joško Gvardiol. Stoper hrvatske nogometne reprezentacije i RB Leipziga je procijenjen na 99.8 milijuna eura.

Nogometaš Manchester Cityja Nizozemac Kevin De Bruyne (30) najstariji je igrač na listi s vrijednošću od 57,3 milijuna eura.

Daily Mail je složio i listu najvrijednijih 11, a u prvoj postavi je i Gvardiol. Ovako bi izgledalo prvih 11 vrijednih nevjerojatnih 1.36 milijardi eura: Donnarumma - Arnold, Gvardiol, Dias, Cancelo - Fodern, Pedri, Bellingham - Mbappe, Haaland, Vicinius.

Linker
19. travanj 2024 08:54