LLUIS GENE Afp
TEŠKI TRENUCI

Ovakvu dramu Barcelona ne pamti godinama: ‘Povukli smo crvenu liniju preko koje nitko neće prijeći‘

‘Kad smo preuzeli klub, nismo čak imali ni za plaće zaposlenika‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. listopad 2021. 07:55

Da je Barcelona u velikoj krizi, to nije nikakva tajna. Katalonski ponos prolazio je kroz različite teške trenutke u svojoj povijesti, no aktualna situacija je najteža dosad, barem kad su financije u pitanju. A zna se da u današnje vrijeme financije određuju skoro sve u sportu.

Predsjednik kluba Joan Laporta otkrio je kako je trenutačni dug porastao na 1,35 milijarde eura, te je za loše poslovanje okrivio prijašnje čelnike predvođene bivšim predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom.

- Barcelona ima najgore račune u povijesti, s dugom od 1,35 milijarde eura i gubitkom od 481 milijun eura ove godine. Kad smo preuzeli klub, nismo čak imali ni za plaće zaposlenika. Takvo smo stanje zatekli – rekao je Laporta, a prenosi Marca.
Za lošu situaciju okrivio je loše upravljanje klubom prijašnje uprave.

- Nakon istrage ćemo odlučiti o eventualnim pravnim potezima. Institucija je u izuzetno delikatnoj situaciji zbog financijske strukture. Moramo donijeti odluke koje će obilježiti naše buduće usmjerenje.

image
LLUIS GENE Afp

Predsjednik Barcelone članovima je obećao kako njegova uprava neće prodavati klupske dionice investicijskim fondovima, već do novca namjeravaju doći na drugačije načine.

- Radimo na tome da izvedemo klub iz ove situacije, proveli smo financijsku operaciju kako bismo dobili 551 milijun eura. Sportske ugovore u prvoj momčadi smanjili smo za 155 milijuna eura, ali i dalje moramo štedjeti.

Uvjerava Laporta kako Barcelona neće prijeći pod kontrolu treće strane, odnosno država ili investicijskih fondova.
- Sve dok je ova uprava ovdje, vlasnici će uvijek biti članovi. U krivu su oni koji misle da mogu preuzeti Barcelonu. Povukli smo crvenu liniju preko koje nitko neće prijeći – poručio je prvi čovjek Barcelone.

Linker
08. svibanj 2024 03:17