JOSEP LAGO Afp
LICITACIJA U TIJEKU

Ovo je ‘Beyond Imagination‘ ulaznica koja jamči druženje s Ronaldom i Leom Messijem, a cijena - boli glava

Utrka za ulaznicu je otvorena do 17. siječnja, a novac će biti doniran u dobrotvorne svrhe
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 12. siječanj 2023. 23:25

Prvi nastup Cristiana Ronalda u Saudijskoj Arabiji u dresu Al-Nassra protiv momčadi Paris Saint-Germaina u kojoj će nastupati sve zvijezde kluba kao što su Lionel Messi, Kylian Mbappe i Neymar doveo je do više od 2 milijuna online zahtjeva za ulaznice, navodi ESPN.

Egzibicijska utakmica protiv PSG-a bit će odigrana 19. siječnja na stadionu King Fahd kapaciteta 68. tisuća mjesta u saudijskoj prijestolnici Rijadu, a izvori su rekli da su ulaznice rasprodane "u roku od nekoliko minuta" nakon što su puštene u prodaju početkom ovog tjedna. U jednom je trenutku više od 2 milijuna obožavatelja bilo u online redu za ulaznice kako bi gledalo ovaj spektakl.

image
DANI POZO/AFP/PROFIMEDIA Dani Pozo/Afp/Profimedia

Posjetitelji ne samo da će uživati u vjerojatno posljednjem međusobnom ogledu između dva najbolja nogometaša, već će jedan dobitnik tzv. ‘Beyond Imagination‘ ulaznice dobiti priliku ući u obje svlačionice, upoznati Ronalda, Messija, Neymara i Mbappéa te se poredati uz pobjedničku momčad na službenoj fotografiji nakon utakmice. Također će prisustvovati svečanom ručku prije utakmice na stadionu u Rijadu. Licitacija za spomenutu ulaznicu počela je s 250 tisuća eura.

U manje od tri sata aukcija je zabilježila 1,5 milijuna zahtjeva. Bio je to samo uvod u ono što će se nastaviti događati od ponedjeljka pa do kraja tjedna jer Arab News prenosi kako je Saudijski biznismen za nekretnine Mushref bin Ahmed Al-Ghamdi, generalni direktor grupe AqarOne dao ponudu vrijednu čak 2,5 milijuna dolara za ulaznicu. Njegov bi novac kako prenose tamošnji mediji, bio doniran u dobrotvorne svrhe, a kupcu bi svakako omogućilo do sada neviđeno iskustvo. Dražba za ovu ulaznicu trajat će do kraja 17. siječnja, dva dana prije utakmice.

image
MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matt West/bpi/shutterstock Editorial/profimedia

Ronaldo i Messi igrali su jedan protiv drugog u 36 navrata na klupskoj i reprezentativnoj razini, pri čemu je Messi vodeći sa 16 pobjeda naspram Ronaldovih 11. Messi je zabio 22 gola u tim susretima, a Ronaldo za jedan manje. Posljednji put kad su se susreli na terenu bilo je u Ligi prvaka 2020. godine kad je Portugalac bio dvostruki strijelac u 3:0 pobjedi Juventusa protiv Barcelone.

Linker
18. travanj 2024 00:32