Dario Vizinger dok je igrao za Rijeku II 
 IVICA TOMIC/NOVI LIST/CROPIX
NA PUTU PREMA GORE

‘Ovo je idealan scenarij, kao da sam ga sam pisao!‘ Hrvat zabio u debiju i ne zaustavlja se...

Za 800.000 eura napustio je ligu gdje je bio drugi strijelac i sad oduševljava u novom ispitu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. rujan 2020. 19:29

Dario Vizinger (22) prije tjedan dana potpisao je za austrijski Wolfsberger AC, Transfermarkt bilježi za 800.000 eura. Momak rođen u Čakovcu bio je pravi hit prošlosezonskog prvenstva Slovenije. Njegov bivši klub Celje postao je prvak Dežele, proglašen je za najboljeg mladog nogometaša slovenskog prvenstva. Ujedno je Vizinger pronašao mjesto u idealnoj momčadi lige zajedno s još dvojicom hrvatskih igrača, Antom Vukušićem iz Olimpije i Lukom Bobičancem iz Mure.

Izvrstan potez

Vukušić je s 26 pogodaka prvi strijelac prvenstva, Vizinger je bio drugi s tri pogotka manje.
Na svom debiju za Wolfsberger ušao je u zadnjih petnaestak minuta i odmah zabio pogodak, nastavivši tako seriju koju je započeo u Sloveniji. Istina, Wolfsburger je na startu austrijskog prvenstva poražen od Red Bull Salzburga (1:3), ali znamo da su Crveni bikovi nedodirljivi, najjača momčad tamošnjeg prvenstva.

- Izgubili smo, ali znamo kako je kvalitetna momčad Salzburga. Kad se radi o meni, baš sam jako zadovoljan, sve je za sada super, drago mi je naravno što sam na premijeri uspio zanjihati mrežu. Dobro mi se poklopilo da uspijem zabiti na svojoj prvoj službenoj utakmici za novi klub. Sigurno sam napravio izvrstan potez što sam potpisao za Wolfsberger - kazao nam je u uvodu Vizinger.

Pitali smo ga kakve su mu prve impresije, kakva je momčad Wolfsbergera?
- Mislim da je Wolfsberger najbolje opisati kao miks iskusnih i mladih igrača. Mladi su otprilike mojeg godišta, ali ima i mlađih.
Ispričao nam je kako je tekla njegova priča oko transfera iz Celja u Wolfsberger...

Transfer se zaustavio

- Sve se pokrenulo prije nekih mjesec dana. Wolfsberger je bio zainteresiran za mene. Razgovarali smo, ljudi iz kluba kazali su mi sve o njihovoj klupskoj viziji, odmah me zainteresirao taj projekt, a dobio sam i još dosta informacija sa strane koje su govorile da bi moj odlazak u taj klub za mene bio sjajna opcija. Tako sam se odlučio otići. Moj bivši klub Celje je na početku bio zadovoljan odštetom, ali se onda mijenjala Uprava, pa se transfer na trenutak zaustavio, no onda je sve bilo riješeno.
Kaže nam Dario da je iza njega ostala sjajna sezona, koja je eto kulminirala odlaskom u Austriju.


- Baš je sve bilo super, zaista mogu biti zadovoljan. Uzeli smo naslov, proglašen sam najboljim mladim igračem slovenske lige, bio sam drugi najbolji strijelac. Na koncu mi se dogodio i taj transfer u Wolfsberger i odmah sam zabio pogodak u prvoj utakmici! Baš idealan scenarij, kao da sam ga sam pisao. Samo da se tako sve nastavi. Wolfsberger je ambiciozna sredina koja se bori za vrh tablice, tu je i cilj Europska liga, vjerujem da će sve i dalje ići jako dobro - zaključio je Vizinger.

Linker
23. travanj 2024 18:04