Pavel Nedved i Andrea Agnelli (prva dvojica u nizu)

 MARCO ALPOZZI/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
STIGLE PRVE REAKCIJE

‘Ovo je jasna nepravda i prema milijunima navijača!‘ U Juventusu zgroženi šokantnom odlukom

Novi problemi u Juventusu, klub radi lažiranja iznosa kapitalne dobiti oduzeto 15 bodova
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 21. siječanj 2023. 08:33

Savezni sud otišao je daleko iznad devet bodova koje je zatražio savezni tužitelj za tekuće prvenstvo i sankcionirao Juventus zbog kapitalne dobiti s 15 oduzetih bodova. Visoke kazne i za čelnike za koje je također zatraženo produženje UEFA-e i Fife. Dan nakon velikog šoka u Torinu, krenula je i obrana "Stare dame".

Priopćenje klupskih odvjetnika: "Čekamo razloge, ali čini nam se jasna razlika u tretmanu u odnosu na druge klubove"

"Današnje prihvaćanje - stoji u službenoj bilješci - žalbe na opoziv od strane Saveznog suda čini nam se da predstavlja jasan nejednak tretman na štetu Juventusa i njegovih menadžera u usporedbi s bilo kojim drugim klubom ili članom. Pažljivo pročitajte razloge za žalbu pred "Sports Guarante College", međutim ističemo da se samo Juventusu i njegovim menadžerima pripisuje kršenje pravila, za koje je i samo sportsko pravosuđe u više navrata priznalo da ne postoji. Vjerujemo da je ovo jasna nepravda i prema milijunima obožavatelja, za koju vjerujemo da će uskoro biti ispravljena na sljedećoj razini presude."

Oglasili su se i igači. Prvi koji se priklonio stavu kluba, koji je na društvenim mrežama objavio fotografiju zagrljenih igrača, bio je Mattia Perin, koji je na svom Instagram profilu objavio fotografiju zajedno sa suigračima.

Zatim slijedi Leonardo Bonucci, koji je fotografiju sličnu onoj svoga suigrača popratio rečenicom "Mi uz tebe. Danas je još važnije biti tim. Nastavljamo svojim putem".

Linker
26. travanj 2024 19:20