SCREENSHOT
I TO JE MOGUĆE

Ovo je najbrži gol u povijesti talijanskog nogometa, sudac je označio početak, lopta je na centru...

U nižim ligama često svjedočimo različitim senzacijama, ali ovo što dolazi iz Italije je posebno
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. veljača 2023. 11:19

Nogometaš talijanskog niželigaša S.C. Mazarese, Gioachino Giardina skrenuo je pozornost na sebe fenomenalnim golom s centra. Kapetan ovog kluba je na utakmici pete lige protiv Nisse postao vlasnikom jednog od najbržih golova u povijesti nogometa, a najbržeg u Italiji. Čim je sudac označio početak utakmice, Giardina je "opalio" s centra igrališta i ulovio nespremnog vratara. Trebalo mu je ravno 3,81 sekundi da zatrese mrežu na početku susreta u kojemu je na kraju Mazarese slavio 2:1.

- Ovaj povijesni dan obilježavamo pogotkom kapetana Giardinija za samo 3,81 sekundu, čime su oboreni svi talijanski rekordi za najbrži pogodak i ušli među 10 najbržih na svijetu - stoji na službenoj Facebook stranici Mazaresea.

Najbrži pogodak na svijetu i dalje je onaj s junioskog susreta škotskih niželigaša Maryhill i Clydebank kad je Gavin Stokes zatresao mrežu za 2.1 sekundu.

Podsjetimo, dosadašnji rekord za najbrži pogodak u Italiji držao je Rafael Leao. Zatresao je mrežu Sassuola nakon 6,76 sekundi prvenstvene utakmice odigrane 2020. godine.

Linker
24. rujan 2023 16:06