Pedri
 PAULO NASCIMENTO Nurphoto Via Afp
IZJEDNAČEN REKORD

Ovo je najveća odšteta u povijesti nogometa! Barca senzacionalnim ugovorom šalje poruku cijelom svijetu

Luka Modrić je svojedobno u Realu imao klauzulu od 750 milijuna, a tek jedan igrač famoznu milijardu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2021. 14:08

Iskreno, bilo je samo pitanje vremena kad će se to dogoditi. I dogodilo se, eto - baš danas. Doduše, Pedro Gonzalez Lopez, 18-godišnji vezni igrač Barcelone poznatiji kao Pedri, još uvijek formalno nije stavio potpis na novi ugovor s klubom, ali to će učiniti najkasnije do kraja tjedna.

Tada će postati prvi igrač Barcelone i jedan od samo dvojice u povijesti nogometa za kojeg će netko, ako ga misli dovesti, morati platiti - milijardu eura. Jednu milijardu. Kako?

Pedri će dakle, kada potpiše ugovor, obnoviti svoju suradnju s Barcelonom koja će trajati do ljeta 2026. godine. Katalonski list Sport veli da će se potpis dogoditi točno u petak, a talijanski transfer-mag Fabrizio Romano prvi je objavio podatak da će najmanja odštetna klauzula koju će klubovi morati ispuniti da ga dovedu - milijardu eura.

Pedrijeva aktualna klauzula odmjerena je na 400 milijuna, a za informaciju, jedan ugovor Luke Modrića, konkretno onaj kojeg je potpisao 2016. godine (na trajanje od 4+1 godinu) imao je odštetnu klauzulu od 750 milijuna eura, što je i danas, po mnogima među TOP 5 u svijetu.

Jedini igrač koji je prije Pedrija u jednom svom ugovoru imao odštetnu klauzulu od milijardu eura je Realov napadač Karim Benzema. Bilo je to u ugovoru kojeg je potpisao u jesen 2017. godine.

Linker
22. listopad 2021 02:54