RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZ KLUBA UPUTILI ŽALBU

Ovo je posljednja prilika za spas mladog hrvatskog reprezentativca, sada je sve u rukama njemačkog Saveza

Mario Vušković u studenom je prošle godine pao na dopinškom testu na eritropoetin
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. siječanj 2023. 14:45

Mario Vušković krajem prošle godine, točnije u 11. mjesecu pao je na dopinškom testu na eritropoetin (EPO). Nalaze je potvrdio i B-uzorak, a bivši igrač Hajduka i mladi reprezentativac pokušati će još jednom dokazati svoju nevinost u ovoj situaciju. Ako u tome ne uspije čeka ga četverogodišnja suspenzija.

U njegovom HSV-u ljuti su zbog postupaka Antidopinške agencije, a tu je iznimno vokalan bio sportski direktor Jonas Boldt koji je uputio kritike na račun cijelog procesa:

"Kad pogledate cijelu tu njihovu proceduru, pojavljuju se brojna pitanja. Spremni smo razjasniti situaciju, ali moramo dobiti i njihovu suradnju", rekao je Boldt.

HSV je uputio i službenu žalbu jer su htjeli utvrditi autentičnost uzoraka urina na temelju kojih je Vušković bio pozitivan na EPO, no njihova žalba je odbijena. "Mario je ponudio da se napravi DNK analiza urina, ali iz nekog su ga razloga odbili", dodao je Boldt kojemu i dalje nije jasna situacija oko njihovog igrača.

Ipak, mediji bliski klubu iz Hamburga pišu kako je zapravo Njemački nogometni savez nadležan za kažnjavanje i suspendiranje nogometaša te je sada u njihovim rukama hoće li narediti Antidopinškoj agenciji da potvrdi autentičnost Vuškovićevog uzorka.

Linker
02. svibanj 2024 08:52