GLYN KIRK Afp
PROBLEM S KORONOM

Ovo je potez Uefe koji bi izazvao bijes milijuna Britanaca, ali najviše bi bili oštećeni Hrvati i Česi

Scenarij koji bi se dogodio ako britanska vlada ne popusti Covid-19 mjere za tisuće VIP osoba
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. lipanj 2021. 11:53

Finale Europskog prvenstva na Wembleyju je pod znakom pitanja! Kako je izvijestio ugledni britanski dnevnik The Times, UEFA razmišlja o premještanju finala Eura 2020 iz Londona u Budimpeštu ako britanska vlada ne popusti Covid-19 mjere za tisuće VIP osoba koje bi trebale biti nazočne završnici borbe za europsku krunu.

Riječ je o službenicima UEFA-e i FIFA-e, političarima, sponzorima i televizijskim djelatnicima koji se prema sadašnjim pravilima moraju podvrgnuti desetodnevnoj samoizolaciji po dolasku u Veliku Britaniju. U pitanju je oko 2.500 VIP-ovaca za koje se traži iznimka od pravila koja vrijede za sve ostale putnike.

Britanska vlada svjesna je da bi takvim potezom mogla izazvati bijes milijuna Britanaca koji ne mogu otputovati na ljetovanje u inozemstvo, ali čini se da je ipak veći strah od mogućeg preseljenja polufinala i finala iz Londona.

S druge strane, Mađarska će od sljedećeg tjedna ukinuti sva ograničenja za putovanja unutar Schengenske zone. Kao što smo vidjeli u Budimpešti na utakmici Mađarske i Portugala, stadion ''Ferenc Puskas'' bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, što je još jedan jaki mađarski adut.

Iz UEFA-e su poručili kako su dobili neke znakove da bi britanska vlada ipak mogla popustiti mjere i za navijače koji dolaze iz inozemstva na polufinale i finale. Na Wembleyju će biti dozvoljeno 40.000 gledatelja za te susrete.

Dogodi li se takav scenarij, ispast će da su među najviše oštećenima bili hrvatski i češki navijači kojima je ovakvim korona-mjerama praktički onemogućen dolazak na utakmice njihovih reprezentacija u Londonu i Glasgowu.

Žele li gledati utakmice Hrvatske i Češke na britanskom tlu, navijači iz inozemstva moraju biti negativni na testiranju prije polaska, potom provesti 10 dana u izolaciji te u tom vremenu isporučiti još dva negativna testa kako bi mogli ući na stadion...

Linker
24. travanj 2024 22:38