Raphinha i tetovaža

 INSTAGRAM, PROFIMEDIA
DAO PODRŠKU

FOTO Ovo je pozadina priče iza snažne poruke koju je poslala zvijezda Barcelone: ‘Bit će rata‘

Brazilac Vinicius Junior bio je meta rasističkih napada nakon utakmice protiv Valencije
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2023. 10:04

Real Madrid je gostovao kod Valencije u sklopu 35. kola La Lige te pritom upisao poraz (1:0), ali nakon utakmica najviše se govorilo o rasističkim ispadima domaćih navijača.

Meta napada bio je Brazilac Vinicius Junior, a zbog te je sramote Disciplinska komisija tamošenjeg saveza odlučila zatvoriti dio Mestalle u idućih pet utakmica.

Vinicius je također žestoko osudio ovakve napade te se usput zahvalio svojem suigraču iz reprezentacije i nogometašu Barcelone Raphinhi koji mu je u susretu protiv Valladolida dao podršku.

- Sve dok je boja kože važnija od boje očiju, bit će rata - pisalo je na majici ispod Raphinhog dresa koju je pokazao svijetu u trenucima kada je napuštao teren. Osim toga na leđima je pisalo ‘TMJ, Vini jr‘ (brazilski akronim za ‘Mi smo zajedno, Vini jr‘).

Vinicius se putem svojih društvenih mreža zahvalio Raphinhi na porukama podrške te je podijelio dvije fotografije Raphinhe s porukom protiv rasizma.

Podrijetlo fraze ‘sve dok je boja kože važnija od boje očiju bit će rata‘

- Sve dok je boja kože važnija od boje očiju bit će rata - citat je to etiopskog cara Hailea Selasijea, kojeg je kasnije popularizirao i Bob Marley u svojoj poznatoj pjesmi ‘War‘ iz 1976. godine.

Treba reći kako je Vinicius dao i tetovirati frazu protiv rasizma na svoju desnu nogu.

- I nastavit ćemo se boriti - poručio je Vinicius na svojim društvenim mrežama onog dana kada je javno objavio fotografiju svoje tetovaže.

image
TWITTER Vini Jr

Linker
25. travanj 2024 14:20