Screenshot
KAKO SE PISALA POVIJEST

Ovo je prvi intervju Lea Messija, imao je 13 godina, a odgovor na pitanje što želi postati pravi je hit!

Mali Leo vjerojatno nije ni mogao zamisliti kakve će razine dosegnuti u budućnosti
Piše: Andro PolićObjavljeno: 16. prosinac 2022. 08:39

Kao dječak imao je skromne snove, a sada ga jedna utakmica dijeli do ulaska u apsolutnu nogometnu besmrtnost. Bespućima interneta proširio se prvi intervju Lionela Messija. Tada 13-godišnji dječak i igrač Newell‘s Old Boysa, odgovorio je na niz kratkih pitanja za lokalne novine, a sudeći po odgovorima, ni sam nije mogao sanjati kakvu će razinu jednog dana dosegnuti.

"Unatoč nižem rastu, uspijeva predriblati dva-tri igrača, zabijati golove, ali prije svega - uživa s loptom", piše u uvertiri intervjua s budućim argentinskim kapetanom.

Mladić je zatim odgovarao na jednostavna pitanja u kojima je otkrio da ima dva idola - otac Jorge i kum Claudio. Hobi mu je u to doba bilo slušanje glazbe (posebno latinoamerički žanrovi cuarteto i cumbia), a omiljeno jelo piletina s umakom, dok je od drugih sportova najviše uživao u rukometu.

Kao omiljeni film izdvojio je komediju iz 1994. "Bebin odlazak u grad" (Baby‘s Day Out), a kao najdražu knjigu naveo je Bibliju. S druge strane, za omiljenog modela izabrao je argentinsku manekenku Nicole Neumann.

Rekao je da bi volio jednog dana biti profesor tjelesnog, te kako se najviše nada da će zaigrati u prvoj ligi s klubom, a kao najveći san naveo je igranje za Argentinu.

Najdraža uspomena bio mu je prvi odlazak na trening na koji ga je odvela baka, a upravo mu je njena smrt i najbolnija uspomena, kako je i sam rekao.

Na pitanje što misli o skromnosti, mlađahni Lionel rekao je: "Čovjek ju nikad ne smije izgubiti."



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Tko će od Vatrenih sigurno napraviti transfer nakon Mundijala, a za koga se ne bi čudili da ode u veliki klub? Koliko će Hrvata biti u idealnoj momčadi prvenstva? S kojim sustavom bi Dalić mogao iznenaditi Maroko? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom Mundocastu u kojem je gostovao Stjepan Tomas:

Linker
26. srpanj 2024 12:24