ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
ODLUČILI IGRAČI

Ovo je samo ‘šlag na tortu‘ njegove sezone za zaborav, stigao je kao zvijezda, pa postao najveće razočaranje

U top 5 razočaranja sezone ušli su i Anthony Modeste, Leroy Sane te Leon Goretzka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. lipanj 2023. 11:17

Puno su u Bayernu očekivali od Sadia Manea, senegalskog reprezentativnog napadača koji je prošlih sezona oduševljavao navijače Liverpoola.

Iako su Bavarci u uzbudljivoj završnici obranili naslov njemačkog prvaka, Maneov je doprinos bio prilično skroman. Tek 12 pogodaka postigao je Senegalac u 38 nastupa u svim natjecanjima, a dio sezone propustio je zbog ozljede.

‘Šlag na tortu‘ sezone za zaborav Maneu su stavili njegovi kolege nogometaši, članovi bundesligaških klubova.

Više od 250 igrača sudjelovalo je u anketi, a na pitanje ‘Koji igrač je bio najveće razočaranje sezone?‘ čak 41,7 % igrača glasovalo je za Manea.

image
ALEXANDER POHL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Alexander Pohl/zuma Press/profimedia

Njih 26,9 % odgovorilo je ‘netko drugi‘ ili je odbilo glasovati, dok je drugo najveće razočaranje Bayernov veznjak Joshua Kimmich sa 7,5 % glasova.

U top 5 razočaranja sezone ušli su i Anthony Modeste, Leroy Sane te Leon Goretzka.

Bundesligaški su nogometaši za najboljeg igrača sezone izabrali napadača Randala Kolo Muanija iz Eintrachta. Francuz je za momčad iz Frankfurta postigao 15 pogodaka u 32 prvenstva nastupa.

Drugi je donedavni veznjak Borussije Dortmund Jude Bellingham, novi član madridskog Reala, dok je na trećem mjestu završio napadač Werdera iz Bremena Niclas Füllkrug.

Linker
09. svibanj 2024 00:07