DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
KRENULE BI RASPRAVE

Ovo je vrlo opasna utakmica za Dinamo! Ispadanje ne bi značilo samo da su milijuni eura otišli u vjetar

Modri danas, a i u Maksimiru na uzvratu, moraju biti jako, jako oprezni...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. kolovoz 2021. 15:48

Opasna je ova današnja utakmica za Dinamo, opasna k’o sam vrag. Igra se za Ligu prvaka, za ogromni financijski kolač i veliki sportski rezultat. Ali problem leži u činjenici da se ogledi sa Šerifom u većem dijelu nogometne javnosti predstavljaju kao oni koje su Modri već dobili.

Kao da su Moldavci momčad iz trećeg nogometnog svijeta. A to definitivno nisu. Uostalom, pitajte Crvenu zvezdu... Pa već nakon ždrijeba se u javnosti i medijima najavljivala “povijesna utakmica” Dinama i Zvezde, čitali smo razne izjave, uspoređivale su se zagrebačka i beogradska momčad, raspravljalo kakva će atmosfera biti na Marakani i Maksimiru. Kao da Legia i Šerif ne postoje, kao da su samo nekakva predigra koja se mora odraditi prije velikog obračuna. Legia nije bila lagani zalogaj za Dinamo, a Šerif je, kao što znamo, Zvezdu otresao kao prašinu s kaputa.

Zato Modri danas, a i u Maksimiru na uzvratu, moraju biti jako, jako oprezni. Šerif može biti crna mačka koja je spremna pretrčati preko puta koji vodi u Ligu prvaka. A znate kako bi to onda bilo... Jer kad se na posljednjim preprekama pred najelitnije klupsko natjecanje na svijetu izgubi od velikih imena, pa čak i od Young Boysa ili Ferencvarosa u jednoj utakmici kao prošle sezone, onda boli, ali uvijek se može naći opravdanje.

No, kad bi se izgubilo od Šerifa, onda bi to bio poprilično žalostan film. Bez obzira što znamo da su Moldavci itekako ozbiljan suparnik. Ali ipak su - Moldavci. Iako je bilo davno, znamo kako je završila ona priča kad je Šerif nokautirao Dinamo Velimira Zajeca. Ispadanje od Moldavaca ne bi značilo samo da su milijuni eura otišli u vjetar, već bi se počelo raspravljati o tome je li Dinamo zaista momčad za Ligu prvaka, je li Damir Krznar trener za Modre i tako dalje... Znamo kako to već ide, zar ne?

Sve su to opasnosti koje nosi današnja, a i ona uzvratna utakmica. No, mi čvrsto vjerujemo u ovaj današnji Dinamo Damira Krznara. Modri su posljednjih godina prepilili rešetke koje su ih držale u europskom zatvoru, izašli su “na slobodu” kad se radi o velikim europskim rezultatima, imaju momčad koja se može nositi s najboljima u Ligi prvaka, sanjati čak i o europskom proljeću.

U svim tim godinama europske renesanse pokazali su da su zrela i ozbiljna momčad kojoj više ne fali jedan gol, jedna vratnica, zrno sreće... Zato smo optimisti i vjerujemo da će već danas potegnuti pištolje brže od Šerifa.

Linker
17. svibanj 2024 14:16