FRANCK FIFE Afp
‘NIJE ZASLUŽIO...‘

‘Ovo ne može biti istina, ma skandalozno!‘ Nijemci poludjeli zbog izbora Messija, legende sasule paljbu

Nakon dodjele prestižne Zlatne lopte nižu se reakcije na svečanu dodjelu i izbor najboljega
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2021. 10:34

Njemački mediji na nož su dočekali dodjelu sedme Zlatne lopte u ruke Lionela Messija.

Naime, prema njihovom je mišljenju bez ikakve rezerve nagradu trebao dobiti - Robert Lewandowski. Poljak koji je zabio 48 golova za Bayern u 40 utakmica u svim natjecanjima, srušivši pritom rekord Gerda Müllera po broju bundesligaških golova u jednoj sezoni (41), završio je drugi zaostavši za Messijem 33 boda.

"Ovo ne može biti istina. Izbor je skandalozan!", vrišti naslovnica Bilda.

image

Naslovnica Bilda

SCREENSHOT

Takav izbor recimo nije jasan ni Lotharu Matthäusu. Legenda Bayerna i njemačke reprezentacije, i sam dobitnik nagrade 1990. godine, smatra također da je trofej trebao pripasti Lewandowskom.

"Iskreno, nakon ovog izbora ja više ne razumijem svijet. Uz sve dužno poštovanje prema Messiju i ostalim noominiranima, nitko ovu nagradu ne zaslužuje poput Lewandowskog. France Football nije dodijelio nagradu prošle godine, a samo zbog toga i sve što je Robert osvojio s Bayernom u 2020., ona je trebala pripasti njemu", objasnio je Matthäus za njemački Sky Sport.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Oglasio se i Toni Kroos, suigrač Luke Modrića iz Real Madrida.

"Nagrada apsolutno nije zaslužena. Nema nikakve sumnje da je Messi, uz Ronalda, najbolji igrač posljednjeg desetljeća, ali ove godine su drugi trebali završiti ispred njega", rekao je Kroos u svom podcastu.

Sličnog je mišljenja i Iker Casillas, legendarni bivši kapetan Reala.

"Jako mi je teško vjerovati u nogometne nagrade. Messi je jedan od najboljih, ali mora se znati tko je najbolji igrač nakon sezone. To nije tako teško", rekao je Casillas, aludiravši između redaka tko je trebao ponijeti nagradu.

Kako bilo, Poljak je u izboru ostao kratak za 33 boda, a očito je na stranu Argentinca prevagnula činjenica da je Messi s 'Gaučosima' osvojio Copa Americu.

Nedugo nakon svečane ceremonije u Parizu se oglasio i sam Lewandowski.

image
FRANCK FIFE Afp

"Prvo želim čestitati Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim se zahvaliti svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može osvojiti neku individualnu nagradu bez pomoći jake momčadi i vjernih navijača", poručio je Lewadowski.

"Zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala suigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači. I ono najvažnije, veliko hvala mojoj obitelji, hvala majko, hvala Anna - vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno dajete podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha", dodao je poljski napadač.

Linker
24. travanj 2024 18:14