Njemački stručnjak se obrušio na FIFA-u i UEFA-u

 MANAN VATSYAYANA Afp
PATI KVALITETA

‘Ovo se nije dogodilo nikad u povijesti nogometa!; Klopp nakon teškog poraza opet prozvao FIFA-u i UEFA-u

Trener Liverpoola nije se ustručavao kritizirati gust raspored natjecanja u sezoni koja dolazi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2022. 19:29

Manchester United je s 4:0 pregazio Liverpool u pripremnoj utakmici koja se igrala na Tajlandu. Erik ten Hag je odlučio od prve minute na teren poslati najjači sastav koji je imao, dok se Jürgen Klopp u prvih 11 ubacio dosta mladih igrača. Nakon teškog poraza, Klopp je iskoristio priliku da još jednom uputi kritiku UEFA-i i FIFA-i zbog kalendara natjecanja.

"Moramo momcima dati dovoljno vremena da se odmore. Imamo pet zamjena i to je krucijalno, to su sjajne vijesti, ali UEFA i FIFA moraju biti jako oprezne s onom što zaista žele, a žele kvalitetne turnire. No, ako imaš umorne igrače, nemaš kvalitetan turnir", rekao je Klopp pa se osvrnuo i na Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će se igrati u prosincu:

"Moramo razmisliti. Premier liga mora razmisliti. Imat ćemo jedan tjedan. Recimo da Engleska postane prvak svijeta, a tjedan dana nakon je Boxing Day. Svi očekuju da opet budeš spreman. Ovo se u povijesti nogometa nikada nije dogodilo, ali za ovu generaciju se uvijek ponovno događa. Nije uvijek isto, ali situacije su slične. Trebamo pričati o pravim stvarima i dati igračima odmor da mogu biti oni igrači koji su sposobni biti", jasan je bio Klopp.

Linker
20. travanj 2024 10:36