REUTERS/Alessandro Garofalo / REUTERS
NIJE ZA NOGOMET

OVOG PUTA JABUKA JE PALA MILJAMA DALEKO OD STABLA Otac nogometna legenda, a sin rođen s 'dvije lijeve'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2016. 16:49

Roberto Mancini je bio fantastičan nogometaš i jedna od vodećih figura talijanskog nogometa tijekom 1990-ih. No, ovo nije priča o njemu, ovo je priča o njegovom sinu.

Koji je također nogometaš, ali malo manje uspješan. Zapravo, puno manje. Andrea Mancini ima 24 godine, trenutačno je član New York Cosmosa gdje se nada popraviti užasan učinak iz proteklih godina.

Učinak koji vrvi nulama u rubrici pogoci. Da se ne radi o ofenzivnom veznjaku, još bi se i razumjelo, ali ovako je teško shvatiti da nikada, dakle baš nikada, u životu nije zabio niti jedan pogodak!

Inter Milan's coach Roberto Mancini smiles before the Italian Serie A soccer match against Palermo at the Renzo Barbera stadium in Palermo, Italy, October 24, 2015. REUTERS/Tony Gentile
REUTERS/Tony Gentile / REUTERS

Sve je krenulo u Manchester Cityu gdje ga je doveo 2010. godine upravo otac koji je tada bio menadžer, ali u dvije godine nije upisao niti nastup. Uslijedio je odlazak u rezervnu momčad Real Valladolida, ali u 13 nastupa nije poentirao niti jednom. Identičan učinak je ponavljao u mađarskim klubovima Honvedu i Haladasu nakon čega je preselio u SAD i potpisao za DC United.

Sada eto sreću traži u Cosmosima, ali teško je vjerovati u iskorak. Roberto mancini očito jako voli svog sina, iako ima i onih koji će reći da to pokazuje na pogrešan način. Netko zločestiji će uprijeti prstom i u nepotizam, ali kako bilo, teški su dani pred Andreom Mancinijem.

Linker
05. svibanj 2024 19:31