MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matt West/bpi/shutterstock Editorial/profimedia
ŠPANJOLCI OTKRIVAJU

Oživljava se najveće rivalstvo u povijesti nogometa? Na pomolu rekordni transfer i najveća plaća ikad

‘Ne radi se samo o interesu kluba, naš cilj je napraviti veliki iskorak u svijetu nogometa‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. siječanj 2023. 20:25

Plan Saudijske Arabije u potpunosti je jasan i potvrđen dolaskom Cristiana Ronalda u Al Nassr za rekordnu plaću od 200 milijuna eura - moćnici s Bliskog istoka žele nacionalni nogomet postaviki ‘na kartu‘. U toj priči, najsretnija okolnost je činjenica da novac nije problem, a na to ukazuje i još veća ponuda koja se, prema navodima španjolskih medija, priprema za Lionela Messija.

Prema Mundo Deportivu, Al Hilal priprema ponudu za argentinskog majstora, a podrazumijeva se plaća od nepunih 280 milijuna eura, dakle sedam puta više nego što trenutno zarađuje u Paris Saint-Germainu. Tako bi Saudijci oživjeli najveće rivalstvo u povijesti nogometa, jer Al Hilal oduvijek je najljući protivnik Al Nassru, a Messi bi postao najplaćeniji igrač ikada i ekspresno srušio Ronalda s vrha "platne liste".

Mediji u Dubaiju prenose da je interes za argentinskim velikanom potvrdio i sam predsjednik kluba Fahed Al-Mofarij.

"Ne radi se samo o interesu kluba i igrača, ovo nije posao samo za dobrobit Al Hilala. Svi saudijski klubovi imaju isti cilj, a to je veliki iskorak u nogometnom svijet na koji nas je inspirirao naš ministar sporta", rekao je Al-Mofarij tamošnjem novinaru Eslamu Magdyju.

U svrhu ostvarenja ovog velikog projekta saudijska vlada navodno bi mogla pomoći Al Hilalu u financiranju Messijevog potencijalnog potpisivanja, navodi Marca. Messijev trenutni klub PSG istovremeno radi na produljenju ugovora s novim prvakom svijeta.

Sukladno potpisu prilikom dolaska iz Barcelone, Argentinac se obvezao na Park prinčeva do kraja ove sezone, a navodno je već postignut usmeni dogovor o produljenju angažmana do ljeta 2024. godine. Međutim, službenog potpisa još nema.

Linker
17. travanj 2024 18:52