Jakov Puljić dok je nastupao u dresu Jagiellonije

 NurPhoto via AFP
A UPLELA SE I KORONA

Ozljeda zaustavila bivšeg napadača četiri HNL kluba: ‘Operacija je neminovna, rehabilitacija podugačka‘

Zbog ozljede više neće igrati ove sezone, HNL utrku prati, a ima i jednu želju za kultni HR klub
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 23. veljača 2022. 06:38

Jakov Puljić svakako pamti i sretnije dane! Bivši nogometaš Cibalije, Lokomotive, Intera, Rijeke i poljske Jagiellonije iz koje je prošloga ljeta aterirao u svlačionicu Puskas Akademije već krajem veljače završio je aktualnu natjecateljsku sezonu!

- Pukla mi je metatarzalna kost, operacija je neminovna, a rehablitacija podugačka - javio je Puljić koji je početkom ovoga tjedna trebao biti podvrgnut operativnom zahvatu, ali...

- Pozitivan sam na koronu, pa je zahvat odgođen do negativnog testa. Nemam gotovo nikakve simptome, nezgodno je samo što je operacija odgođena. No, ništa dramatično neće se dogoditi s tom odgodom, jer ionako nije realno za očekivati da se još ove sezone vratim na teren. Nakon operacije čeka me mjesec i pol dana stanke pasivnog predaha, nakon toga neću nikamo žuriti, stručnjaci vele kako je priroda ozljede takva da priziva maksimalan oprez.

Prije ozljede Puljić je u mađarskom prvoligašu koji nosi ime planetarno popularnoga nogometaša (od)igrao “šarenu” sezonu...

- Ne mogu biti zadovoljan ni minutažom, ni učinkom. Zabio sam samo dva gola. Nadam se da će sljedeća sezona biti puno, puno bolja. Sada je najvažnije da operacija i oporavak prođu kako treba, pa da prvoga dana priprema za novu sezonu budem potpuno zdrav. Motiva mi sigurno neće nedostajati.

Puskas Akademia legitimni je kandidat za naslov prvaka...

- Trenutno dijelimo 2. mjesto s Kisvardom, prvoplasirani Ferencvaros bježi nam dva boda. Šteta što smo sad izgubili dvije zaredom kod kuće (MTK 1:2, Debrecen 0:2, op. a.), pa slijedom toga izgubili vodeću poziciju. Ne i šanse za naslov, držim ih realnima. U svakom slučaju bit će napeto.

Baš kao i borba za naslov prvaka Hrvatske...

- Pratim, naravno. Dobro je to za hrvatski nogomet. Ne, nemam favorita, želio bih samo da na kraju ne bude nikakvih repova i da prvak bude onaj tko to zasluži na terenu.

Ima Puljić još jednu želju:

- Da se Cibalia izvuče iz ove gabule. Drugoligaška tablica ne izgleda dobro, nemam previše informacija o tome što se u Vinkovcima događa, ali stišćem palčeve da sve bude OK. Ispadanje u 3. ligu za Cibaliju i Vinkovce bilo bi ravno katastrofi - zaključuje Puljić, slovom ugovora član Puskas Akademije do ljeta 2023. godine.

Linker
21. svibanj 2024 00:23