Ilustracija: Ukrajinske izbjeglice i Andrij Pjatov

 PROFIMEDIA
OPISAO PRVI DAN INVAZIJE

Pakao kroz oči slavnog nogometnog vratara: ‘Ovo je pravi fašizam, no znate li što je u svemu najgora stvar?‘

‘Svaki dan je kao u filmu ‘Beskrajan dan‘ jer se ništa ne mijenja - bombardiranje se nastavlja...‘
Piše: SNObjavljeno: 14. ožujak 2022. 10:39

Još jedan ukrajinski sportaš progovorio je o ratu koji traje u njegovoj zemlji, odnosno napadu Rusije na Ukrajinu. Legendarni vratar Šahtara, 37-godišnji Andrij Pjatov je teško pronašao riječi za opisati što misli o cijeloj situaciji.

"Ovo izgleda kao da traje oduvijek. Uopće ne znam kako da sve objasnim riječima osim da je ovo pravi fašizam. Jedna osoba poludi i odluči napasti miroljubljivu, slobodnu državu. Kao i svi Ukrajinci, nadam se da će se ovo završiti čim je prije moguće", rekao je Pjatov.

image

Andrij Pjatov je opisao kako je sve izgledalo prvog dana ruskog napada

RONNY HARTMANN Afp

On je opisao kako je izgledao njegov dan prvog dana ruskog bombardiranja:

"24. veljače sam se probudio u 5 ujutro i čuo zvuk borbenog zrakoplova, a moja supruga se probudila doslovno nekoliko minuta kasnije sa zvukom eksplozija. Nije vjerovala što se događa i sjedila je u šoku, a ja sam odmah uzeo telefon, otvorio portale i vidio da je rat započeo. Uslijedila je nova eksplozija i shvatili smo da moramo djelovati - pokupili smo djecu i otišli u garažu, u neko sklonište, u podrum", rekao je Pjatov i nastavio:

"Pratim sve što se događa, a jedni drugima cijelo vrijeme pomažemo. Jasno se mora ukazati da je Rusija agresor u ovom slučaju. Sve vidimo svojim očima, sve snimamo, nismo kao ruska propaganda koja govori stvari bez dokaza. Svaki dan je kao u filmu 'Beskrajan dan' jer se ništa ne mijenja - bombardiranje se nastavlja, svijet to vidi, a vide to i djeca. Najgora stvar je što djeca umiru, naša djeca. Važno je da pokažemo svijetu da se ovdje događa genocid", zaključio je vratar Šahtara koji ima i 101 nastup za reprezentaciju Ukrajine.

Linker
02. svibanj 2024 12:33