AFP
NAJZANIMLJIVIJI TRANSFERI

Parižani nude bogatstvo za Witsela i Davida Luiza, Barcelona želi dovesti Juana Matu

Piše: ArhivaObjavljeno: 17. lipanj 2013. 16:20

Mundo Deportivo: Barcelona želi dovesti Juana Matu

Thiago Alcantara i Cristian Tello su po informacijama španjolskog tiska željni odlaska iz Barcelone, a čelnici katalonskog kluba izgleda neće napraviti sve što je u njihovoj moći kako bi ih zadržali.

Čak štoviše, Barcelona se navodno već sprema za odlazak dvojice talentiranih igrača, a zamjena za njih bi bio 25-godišnji španjolski reprezentativac Juan Mata, inače član Chelseaja.

Još prije dvije godine Barcelona je vodila pregovore s Matom kada je ovaj bio na putu odlaska iz Valencije. No, istureni vezni nogometaš je izabrao Chelsea gdje je, primjerice, u završenoj sezoni upisao 19 pogodaka i čak 35 asistencija tijekom 63 nastupa u svim natjecanjima.

Barcelona se uzda u informacije po kojima još nije poznato hoće li novi trener Chelseaja Jose Mourinho imati Matu u kombinacijama za iduću sezonu.

Na početku karijere, u sezoni 2006/07, Mata je nosio dres druge momčadi madridskog Reala.

Tottenham spreman platiti 20 milijuna eura za Paulinha

Brazilski nogometni reprezentativac Paulinho (24) trebao bi ovo ljeto nastaviti karijeru u Europi, a favorit za njegovo dovođenje je Tottenham, tvrde britanski mediji…

Paulinho od 2010. igra za Corinthians, a u ugovoru ima odštetnu klauzulu od 20 milijuna eura, što je iznos koji su ''spursi'' spremni iskrcati. Iz Corinthiansa su demantirali da 24-godišnji nogometaš ima predugovor s Interom iako se očekuje da će se i ''nerazzurri'' uključiti u utrku za veznjakom brazilske reprezentacije.

Goal.com piše da su igračevi agenti prošli tjedan pregovarali s Tottenhamom koji bi vrlo skoro trebao poslati i službenu ponudu klubu iz Sao Paula. ''Spursi'' su najprije navodno željeli platiti samo 16 milijuna eura, ali su na inzistiranje trenera Andrea Villas-Boasa, koji silno želi Paulinha u momčadi, spremni u potpunosti platiti traženu odštetu.

Paulinho je bio strijelac za Brazil u pobjedi protiv Japana (3-0) na startu Kupa konfederacija, a očekuje se da će odluku o svojoj budućnosti donijeti nakon završetka natjecanja kojem je njegova zemlja domaćin.

Koscielny nije zainteresiran za odlazak u Bayern ili Barcelonu

Medijski navodi kako ga prate europski prvak Bayern i španjolski velikan Barcelona nisu previše impresionirali francuskog obrambenog nogometaša Laurenta Koscielnyja koji je poručio da ostaje u Arsenalu…

Priče o Bayernu i Barceloni je podgrijao igračev agent Stephane Courbois koji je potvrdio kako oba kluba pokazuju zanimanje za njegova klijenta. No, francuski reprezentativac je, piše The Sun, rekao menadžeru Arsenala Arseneu Wengeru da je potpuno sretan na Emiratesu i da nije zainteresiran za odlazak.

Koscielnyjeva je odluka zanimljiva s obzirom da su ''topnici'' prijašnjih godina izgubili veliki broj igrača koji su inzistirali na odlasku (Fabregas, Van Persie, Nasri, Song…). I dok će Wenger moći računati na svoga sunarodnjaka i u sljedećoj sezoni, The Sun tvrdi da je za pravu cijenu spreman prodati kapetana Thomasa Vermaelena. Povećao bi si time fond za dovođenje pojačanja, a prva je meta i dalje napadač Real Madrida Gonzalo Higuain.

PSG-ov odgovor Monacu: Dovodi Witsela i Davida Luiza?

Monaco, povratnik u francuski Le Championnat, ne prestaje jačati momčadi za novu sezonu. No, izgleda da će uskoro uslijediti i pravi odgovor iz francuskog nogometnog prvaka - Paris St. Germaina...

Što francuski, što belgijski tisak navode da bi u PSG uskoro mogli doći belgijski i brazilski reprezentativci - Axel Witsel i David Luiz. Ovaj potonji je sam izjavio, a francuski mediji prenose:

- Mnogo o projektu PSG-a pričam s ostalim svojim suigračima u brazilskoj reprezentaciji. Sve me to prilično privlači, možda postanem i dio svega toga - rekao je obrambeni stup Chelseaja koji u londonskom klubu igra od 2011. godine kada je na Stamford Bridge došao iz Benfice.

Za Witsela je, navodno, PSG spreman izdvojiti čak 40 milijuna eura. Inače, za tog veznjaka je jednaku svotu na početku prošle sezone izdvojio Zenit, a Belgijac je sve to vratio sa samo pet pogodaka i jednom asistencijom u 34 nastupa za rusku momčad.

No, PSG-u očito takva njegova statistika nije problem...

Subašić dobiva žestoku konkurenciju na vratima Monaca

Nogometni klub Monaco, povratnik u Le Championnat, nastavlja sa sastavljanjem momčadi koja će očigledno biti konkurentna za najveće domete, pa i za naslov francuskog prvaka...

Premda službeno još nije obznanjeno, no francuski mediji pišu kako je klub angažirao iskusnog 34-godišnjeg vratara Mickaëla Landreaua, još uvijek povremenog francuskog reprezentativca.

Vratar koji je najveći dio karijere proveo u Nantesu, a potom je branio vrata PSG-a, Lillea (s njim je bio prvak Francuske) i prošle sezone Bastije, time će zaoštriti konkurenciju na "jedinici" i pritom itekako prijetiti hrvatskom reprezentativcu, 28-godišnjem Danijelu Subašiću, koji je prošle sezone odradio gotovo cijelu drugoligašku sezonu, u kojoj je Monaco osvojio prvo mjesto.

Dugo vremena je prvi kandidat za vratarsko pojačanje u Monacu bio Barcelonin golman Victor Valdes, ali je izgleda Landreauov angažman znak da španjolski vratar neće doći u Kneževinu.

Landreau je u karijeri upisao jedanaest reprezentativnih nastupa.

Bild: Borussia (D) dobila Götzeovog nasljednika

Njemački nogometni doprvak Borussia Dortmund pred realizacijom je transfera danskog reprezentativca Christiana Eriksena iz nizozemskog prvaka Ajaxa...

Zadaća 21-godišnjeg Danca bit će nadomjestiti "rupu" koja je nastala odlaskom njemačkog reprezentativca Marija Götzea u redove mrskog rivala Bayerna za 37 milijuna eura.

Borussia (D) i Ajax su, tvrdi Bild, bili već jedno vrijeme u pregovorima oko odštete za Eriksena, te se čini da je danski vezni igrač konačno dobio "zeleno svjetlo" za odlazak. Ajax se, navodno, odlučio ovako rano popustiti Borussiji, kako bi imao dovoljno vremena da pronađe Eriksenovu zamjenu.

Klub iz Amsterdama je, tvrdi spomenuti izvor, blizu realizacije transfera Adama Mahera iz AZ Alkmaara, za koji mu je, naravno, potreban i novac.

Eriksen je ove sezone nastupio u 33 prvenstvene utakmice za Ajax, te upisao 10 pogodaka i čak 17 asistencija.

Isco: Imam ponude Reala i Manchester Cityja, ali još ništa nisam odlučio

Ponajbolji mladi nogometaš današnjice Isco potvrdio je u ekskluzivnom intervjuu za španjolski AS da na stolu ima dvije ponude - od Real Madrida i Manchester Cityja...

Isca u utorak očekuje finalni susret Europskog prvenstva do 21 godine starosti u kojem njegova Španjolska igra protiv Italije. Kako je i obećao, dok ne završi finale ne želi razmišljati o tome gdje će nastaviti svoju karijeru.

- Imam dvije ponude na stolu i kada završimo s poslom na Euru tada ću odlučiti koji ću od dva velika kluba izabrati za nastavak svoje karijere. Želim donijeti najbolju odluku za sebe, ali i za Malagu - rekao je Isco.

* Preferirate li više šeike poput onih u Malagi i Manchester Cityju ili bi radije surađivali s biznismenom poput predsjednika Reala Florentinom Perezom?

- To mi je najmanje bitno. Ja samo želim igrati nogomet i uživati u njemu.

Pred Iscom je velika odluka da li želi nastaviti suradnju s trenerom iz Malage, Manuelom Pellegrinijem, koji je prošloga petka postao novi menadžer Cityja ili se želi okušati kod zasada nepoznatog trenera Reala, ali vrlo vjerojatno Carla Ancelottija.

- Nisam razgovarao s Pellegrinijem od kraja sezone. Vidio sam u medijima da je postao novi trener Cityja. Vjerujem da će biti uspješan, jer nema razloga da ne bude. Poznajem njegov način rada, ali zasada ništa nije definitivno gdje ću nastaviti karijeru - zaključio je Isco.

Barcelona i Bayern se raspituju za Laurenta Koscielnyja

Menadžer francuskog nogometnog reprezentativca Laurenta Koscielnyja, člana londonskog Arsenala, Stephane Courbis potvrdio je da su za njegovog klijenta zainteresirani Barcelona i Bayern.

Iako se špekuliralo da je katalonski nogometni div čak i poslao službenu ponudu za francuskog stopera, to je njegov menadžer demantirao, ali je potvrdio neupitni interes.

- Nismo u pregovorima s Barcelonom, ali znam za njen i interes Bayerna. Koscielny je samo jedan od tri do četiri kandidata koje Barcelona prati u nastojanju da pojača obrambenu liniju - rekao je Courbis za francuski Eurosport.

Koscielny ima važeći ugovor s Arsenalnom do ljeta 2017. godine, a navodno nije ni prva opcija katalonskog kluba. To bi trebao biti Thiago Silva iz PSG-a, iako bi njegova odšteta bila prilično visoka, što si Barcelona ne može priuštiti nakon dovođenja Neymara.

Linker
05. svibanj 2024 16:52