Pele

 GIANLUIGI GUERCIA Afp
POSLJEDNJI POZDRAV

Peleov lijes stigao na stadion Santosa, bit će smješten na centru gdje će ga moći pozdraviti navijači

Od legendarnog Brazilca će se navijači moći oprostiti s udaljenosti od pet metara
Piše: HinaObjavljeno: 02. siječanj 2023. 12:08

Lijes s posmrtnim ostacima legendarnog brazilskog nogometaša Pelea, dopremljen je u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu na Santosov stadion, gdje će biti javno izložen.

Iako je lijes dopremljen u ranim jutarnjim satima, ispred stadiona Urbano Caldeira u priobalnom gradiću Santosu, već su se počeli okupljati navijači da bi se oprostili od ponajboljeg nogometaša svih vremena.

Lijes s Peleovim tijekom dopremljen je iz bolnice Albert Einstein u Sao Paulu, udaljenoj oko 80 km od Santosovog stadiona, u kojoj je Pele umro u četvrtak, u dobi od 82 godine, nakon dugotrajne borbe s rakom debelog crijeva.

Prema informacijama koje je objavio Santos, klub u kojem je Pele proveo 18 godina igračke karijere, lijes će biti smješten u središnji krug travnjaka na stadionu Urbano Caldeira, poznatijeg pod nazivom Vila Belmiro.

Navijači će moći proći pokraj lijesa na udaljenosti od oko pet metara. Prema najavama, i novoizabrani brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva će doći odati počast nogometnom velikanu, čiji će lijes biti izložen 24 sata.

Peleov ispraćaj će biti u utorak, a pogrebna povorka će proći i kroz naselje u kojem još uvijek živi Peleova 100-godišnja majka.

Linker
19. travanj 2024 08:34