AP
DFB POKAL

Perišić zabio zadnji penal za pobjedu Borussije, Bayern se provukao

Poslije 120 minuta borbe u Düsseldorfu, protiv Fortune nije bilo pogodaka, pa se tako pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a njih je odlučio hrvatski nogometaš Ivan Perišić.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2011. 22:22

Nogometaši Borussije iz Dortmunda, aktualni prvaci Njemačke, tek su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli osminu finala tamošnjeg DFB Pokala.

Poslije 120 minuta borbe u Düsseldorfu, protiv Fortune, koja je uzgred rečeno trenutačno najbolja drugoligaška momčad, nije bilo pogodaka, pa se tako pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a njih je odlučio hrvatski nogometaš Ivan Perišić.

Naime, dotad su četiri igrača Borussije bili precizni, dok je jedan domaći igrač propustio realizirati udarac s bijele točke. Posljednji je tako izvođenju pristupio Perišić, te je hladnokrvno zabio za prolaz svoje momčadi među osam najboljih i pobjedu 5-4.

Treba reći da je već od 34. minute Borussija igrala s igračem manje zbog dva žuta kartona Owomoyele. To je otvorilo šansu domaćinu, pa se igralo uz dosta prilika s obje strane, ali bez pogodaka. Perišić je, inače, na travnjak zakoračio u 74. minuti zamijenivši Barriosa.

Nogometaši minhenskog Bayerna doslovno su se provukli među osam najboljih momčadi u domaćem DFB Pokalu. Drugoligaša Bochuma su pobijedili na gostovanju s 2-1.

Do pobjede je Bayern došao na samom ulazu u sudačku nadokandu. Na povratnu loptu je tada najbolje reagirao Arjen Robben i prizemnim udarcem smjestio loptu u mrežu za 2-1 i izbjegavanje odlaska u produžetke.

Inače, od 26. minute se Bayern našao u problemima jer je tada Federico doveo domaćeg drugoligaša u vodstvo. U prvom dijelu je sudac ogleda Wiener trebao svirati i jedanaesterac za domaćina zbog igranja rukom Timoščuka u svom šesnaestercu, no ostao je nijem. U nastavku se igralo gotovo isključivo na polovici domaćina, a Bayernu je itekako dobrodošao rani pogodak Kroosa (52. minuta) i izjednačenje. Pritisak se nastavio, a nagrada je uslijedila u prvoj minuti nadoknade.

Hrvatski nogometaš Ivica Olić je igrao tijekom prvog poluvremena za Bayern, nakon čega ga je zamijenio Mario Gomez. Danijel Pranjić je odsjedio cijelu utakmicu na klupi Bavaraca.

Hoffenheim je na "bosanski pogon" s 2-1 pobijedio na svom travnjaku Augsburg. Naime, oba pogotka za Hoffenheim su postigli bosanski nogometaši. Sead Salihović je doveo svoju momčad u vodstvo u 24. minuti, a početkom drugog dijela (49.) je Vedad Ibišević postavio konačnih 2-1.

Greuther Fürth je slavio kod Nürnberga 1-0 pogotkom Priba u 15. minuti. Gosti su izdržali i sa igračem manje od 66. minute kada je drugi žuti karton dobio Nehrig.

DFB Pokal, osmina finala:

Fortuna Düsseldorf - Borussia (D) 0-0, 0-0, 4-5 nakon jedanaesteraca

Hoffenheim - Augsburg 2-1 (Salihović 24, Ibišević 49 / Öhrl 37)

Bochum - Bayern 1-2 (Federico 26 / Kroos 52, Robben 90+1)

Nürnberg - Greuther Fürth 0-1 (Prib 15)

Linker
19. travanj 2024 07:34