Anderlecht's Jonathan Legear (C) celebrates with teammates after scoring against FC Timisoara during their Europa League soccer match at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels November 5, 2009. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM SPORT SOCCER)
 Reuters
UOČI HAJDUKA

'Petarda' Anderlechta

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 26. rujan 2010. 22:15

Nogometaši Anderlechta uvjerljivo su okončali nastup u 9. kolu domaće Jupiler lige. Sa čak 5-0 su pobijedili Mechelen na svom terenu i tako najavili ogled sa splitskim Hajdukom.

Podsjetimo da se Anderlecht nalazi u istoj skupini Europa lige s hrvatskim klubom, te će u četvrtak doputovati na Poljud, u sklopu utakmice 2. kola tog europskog natjecanja.

Inače, trebao je ogled Anderlechta i Mechelena biti derbi kola, jer je prije utakmice Anderlecht bio na trećem, a Mechelen na petom mjestu ljestvice. No, gosti su uvelike kumovali da se neizvjesnost rasprši s Constant Vanden Stock stadiona.

Naime, Ghomsi je u 26. dobio crveni karton za goste, a potom i Biset u 51. minuti. Inače, pomalo bizarno, Biset je u 49. minuti ušao u igru za Mechelen umjesto bosansko-hercegovačkog igrača Pandže, ali je samo 120 sekundi kasnije pocrvenio.

Pet različitih strijelaca je imao Anderlecht u nedjelju navečer. Gostujućeg vratara Renarda lomili su i varali Marokanac Boussoufa, Gillet, Argentinac Suarez, kapetan momčad Deschacht i za kraj Legear. Najbolji igrač domaćina Romelu Lukaku nije bio spretan ovom zgodom u suparničkom šesnaestercu, a i treba reći da je sastav iz Anderlechta četiri od pet pogodaka zabio za vrijeme dok je imao dva igrača više na travnjaku.

Anderlecht je time upisao četvrtu domaću pobjedu u prvenstvu u pet utakmica. Odigrao je tek neodlučeno protiv Waregema (0-0), a razlika pogodaka na vlastitom stadionu je uistinu fascinantna, 15-1.

Anderlecht je igrao u sastavu: Proto - Juhasz, Deschacht (od 82. Lecjaks), Mazuch, Polak - Biglia, Boussoufa, Gillet, Kouyate (od 59. Legear) - Suarez, Lukaku (od 77. Chavarria).

Ovom pobjedom Anderlecht se vodećem Genku približio na četiri boda zaostatka.

Jupiler liga, 9. kolo:

Anderlecht - Mechelen 5-0 (Boussoufa 18, Gillet 72, Suarez 75, Deschacht 79, Legear 90)

Redoslijed: 1. Genk 25, 2. Anderlecht 21, 3. Gent 18, 4. Standard 17, 5. Mechelen 17...

Linker
07. svibanj 2024 16:09