VIRGINIE LEFOUR Belga Via Afp
INSAJDERSKI IZVOR

‘Peternac je učio Petka pucati penale? A tko je učio Peternaca, otkad on zna pucati? Evo znam ja...‘

‘Mi smo ista generacija, prijatelji iz juniorskih dana u Dinamu, Peternac, Zoki Mamić, Tuta...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. listopad 2021. 16:51

Nikica Pavlek bivši je junior Dinama, prvoligaški igrač, koji je u velikom nogometu nije napravio karijeru kakvu su mu predviđali, ali je zato triput osvajao Kutiju šibica, bio najbolji igrač i strijelac turnira.

No, zbog velikog nogometa otišao je u Austriju i ovdje ostao. Sad ima svoju Akademiju “Kick it like Niki”, u kojoj ponekad rade i bivši igrači i treneri iz Hrvatske. Recimo, nedavno je djeci nogometne vještine u Beču pokazivao i Branko Strupar, a ovdje je i prve trenerske korake napravio Alen Peternac, današnji pomoćnik Damira Krznara.

- Mi smo ista generacija, prijatelji iz juniorskih dana u Dinamu, Peternac, Zoki Mamić, Mario Tuta i ja. Koliko smo toga prošli zajedno, mogao bih pričati čitav život - priča Pavlek dok mu telefon ne prestaje zvoniti. - Stalno zove netko za karte, nabavio sam ih već 25-30, dolaze prijatelji iz Zagreba, nema tko nije zvao.

A kako je u Beču, pogotovo u onom Rapidovom dijelu, glavna Dinamova zvijezda Zlatko Kranjčar, prisjetio se i Pavlek svojih anegdota s pokojnim Cicom.

- Bio mi je trener u Segesti, ja sam ga obožavao. Samo je jedan trener koji me mogao staviti i na klupu i na tribinu, a da se ne naljutim na njega. Sjećam se, prije jedne utakmice, znao sam da neću igrati i u subotu navečer otišao sam u život. Cico je nazvao kući da vidi gdje sam, javila se majka, nije me bilo. Došao sam doma pred jutro i nisam vjerovao mami da je zvao Cico. Otišao sam za Sisak, siguran kako neću igrati. Ali, Cico me stavio u zapisnik i već u sedmoj minuti poslao na zagrijavanje. Uveo me u 89.! Tad mi je bilo jasno da je doista mamu zvao prošle večeri, ha, ha.

Baš dok smo pričali stigla je do Pavleka Krznarova izjava da je Bruno Petković počeo ovako izvoditi jedanaesterce nakon što je radio s Peternacom.

- Peternac je učio Petka pucati penale? Pa tko je učio Peternaca, otkad on zna pucati? Znam ja, Mario Tuta ga je učio - kaže Pavlek s osmijehom i odmah je krenula zezancija, mobiteli, poruke, njihove interne šale koje nikad ne prestaju.

- Reći ću svima da kupe Sportske da vide da je Tuta učio Alena pucati, haha. Petković puca penale zbog Tute! Evo, zovem i Alena da ga pitam je li ga Tuta naučio.

Inače, Peternac je u Španjolskoj u jednoj utakmici zabio čak četiri kaznena udarca u dresu Valladolida, dakle nije baš da je bio “jazavac”.

Linker
26. travanj 2024 14:23