DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRVE REAKCIJE

Petković: Uvjeren sam da je bio penal, ali nema smisla plakati‘; Krznar: ‘Previd suca, ali bolji smo‘

Prve izjave nakon remija Dinama i Legije u Zagrebu (1:1) dali su Damir Krznar i Bruno Petković
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2021. 22:26

"Bila je to izuzetno zahtjevna utakmica u kojoj smo imali više od igre i dvije sjajne prilike. Osjetili smo da smo bolja i snažnija momčad i potvrdit ćemo to u Varšavi", rekao je na početku izjave za HNTV Dinamov trener Krznar.

Na njega se nadovezao strijelac jedinog gola Modrih.

"Rezultat je jedino mjerilo. Mislimo da smo bolja momčad, ali čeka nas paklenih 90 minuta i nadamo se prolasku", rekao je Petković.

Je li sudac trebao suditi jedanaesterac za Dinamo? (start na nogu Petkovića u 91. minuti, op.a.)

"Ne možemo vratiti što je bilo. Ja sam uvjeren da je bio jedanaesterac. VAR sustava nema u kvalifikacijama, a sada nema smisla plakati za prolivenim mlijekom. Nema se smisla vraćati", objasnio je Petković.

Za Krznara također nema dileme.

"Previd suca, ali na njih moramo ponekad računati. To je sastavni dio naše igre, ali na njih ponekad moramo računati. Moramo odigrati jako i idemo po prolaz."

Plan za uzvrat?

"Moramo ih s nekim presingom i podizanjem linija još više ugroziti", objasnio je Krznar.

"Igrali smo jako puno bitnih i teških utakmica u zadnje tri utakmice i znamo se nositi s pritiskom. Možda će nam odmor pomoći da skupimo glave, ali teren je jedino mjerilo", nadovezao se Dinamov napadač.

Dinamo oštećen za kazneni udarac

Dinamo je sinoć u samoj završnici utakmice oštećen za 11-erac. Petkovića je u prodoru igrač Legije zaustavio na nedozvoljen način, evidentno mu je nagazio stopalo. Španjolski sudac Lahoz to očito nije vidio, iako je bio blizu sporne situacije. Da je VAR sinoć bio "prisutan" na utakmici, Dinamo bi vjerojatno izvodio 11-erac.

Oglasio se i Luka Ivanušec.

"Znali smo da će biti teška utakmica jer se radi o kvalitetnoj ekipi. Mi smo imali svoje trenutke, kao i oni i sigurno da očekujemo tešku utakmicu u uzvratu. U jednom trenutku kao da smo malo pali sa snagom, da smo se previše povukli iza. Ali to je normalno uz puno utakmica i ovakvo vrijeme. Spremit ćemo se još bolje za uzvrat i bit ćemo bolji. Dobro će nam doći da smo odgodili utakmicu HNL-a. Bit ćemo poletniji i bolje ćemo izgledati."

Danac Rasmus Lauritsen nije skrivao razočaranje konačnim rezultatom utakmice.

"Razočaran sam jer smo bili bolji, vodili smo 1-0, bili smo blizu drugog gola, a onda su oni izjednačili. Zaslužili smo više," kazao je danski stoper.

"Sada se moramo dobro odmoriti i analizirati utakmicu. Vjerujem da ćemo u uzvratu biti još bolji, već smo pokazali da možemo dobiti dobre momčadi u gostima," dodao je.

Linker
02. svibanj 2024 00:23